2011. augusztus 21., vasárnap

Frászkarika

(Fright Night)

Színes, fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai horror-vígjáték, 120 perc, 2011
Rendező: Craig Gillespie
Főszereplők: Anton Yelchin, Colin Farrell, Toni Collette, David Tennant, Dave Franco, Cristopher Mintz-Plasse, Imogen Poots, Reid Eving

Charlie Brewster a Las Vegasi szerencsejátékos paradicsom melletti kis alvó faluban él. Klassz barátnője van, menő haverjai, édesanyja pedig éjjelente dolgozik. Látszólag minden szép is lenne, csakhogy kiderül: a városka lakói közül többen eltűntek. Félnótás haverja pedig váltig állítja: a dolog mögött Jerry, az új szomszéd áll. Aki egyébként vámpír… Jerry a vámpír? Ez tényleg bénán hangzik… Csakhogy kiderül, az állítás igaz, és Charlie lassan rádöbben: neki kell megvédenie szeretteit. Ehhez segítséget is kér az ünnepelt sztár-vámpír szakértőtől, akiről persze hamar kiderül, hogy csaló… Vagy mégsem…?

Craig Gillespie munkájánál csak az zavar, hogy nem igazán tudom eldönteni, hogy most valójában paródiát látunk, vagy igazi rémtörténetet… Vagy mindkettőt? Mert egyrészt valóban izgalmas néhol a mű, másrészt viszont kicsit parodisztikus, helyenként pedig kellően vicces… Például az Alkonyat filmekre tett utalások, vagy a vámpír ölő showman lakosztálya… Jó a fényképezés és a zene, de megint ki kell emelni a sminkeseket, ők ismét remekeltek…

Anton Yelcin ifjú és tanácstalan, ezt jól is játssza. Colin Farrell pedig igazi színész zseni. Most éppen vámpírként alakít tökéleteset. Ez az igazi nagyság, amikor valaki ennyi féle karakterben is tud zseniális lenni… Farrell egy zseni. Említést érdemel még David Tennant, aki a showmant alakítja nagyon hitelesen, a többiek igazából csak statiszták a filmben.

Kellemesen borzongató, mégis szórakoztató mozi, egyszer nézhető, kétszer nem érdemes. Farrell rajongóknak alap mű, vámpír imádóknak csak mérsékelten.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése