2012. szeptember 28., péntek

Abracadabra koncert


Közreműködő: Abracadabra zenekar (Vatai Zsanett, Keszthelyi Béla, Kápolnási Tamás, Knipf Tamás, Sándor Lajos, Varga Zoltán)
Helyszín: Rock Randevú Club – 1067. Budapest, Hunyadi tér 11.
Dátum: 2012.09.28.

Az elmúlt évek kihagyásai után végre ismét ereje teljében él a zenekar. A koncertet eredetileg más helyszínen hirdették meg, azonban egy gázcső eltörése keresztülhúzta a számítást, így az utolsó pillanatban új helyszínre költözött az esemény. Talán ennek is köszönhető, hogy nagyon családias hangulatúra sikeredett az este.

A Hunyadi tér nagy, így szerencsére könnyen találtunk parkolót. Megtaláltuk a Rock Randevú Klubot, a szűk lépcsőn lemásztunk a pincébe. Ott kedvesen vártak. A koncertre? Igen. Melyikre? Abracadabra. Nos, az 10 méterrel arrébb van… Felmásztunk a szűk lépcsőn, sétáltunk tíz métert, majd ismét lefelé a pincébe egy másik bejáraton. Ezúttal megtaláltuk a helyet. Még a Magic Trigger játszott, ezért ittunk valamit, majd az átállás alatt elhelyezkedtünk a belső teremben. Nem volt nehéz, talán, ha 20-30 ember lehetett bent összesen…

Szinte pontosan kezdett a zenekar, és gyors egymásutánban játszották a számokat.

Negatívumok: nagyon kicsi a hely, Keszthelyi Béla például fél lábbal állt csak a színpadon, így gitározott. Ennél sokkal nagyobb probléma, hogy elég gyenge a hangosítás. A zene ugyan kellően dögös hangerővel szólt, az éneket azonban sokszor alig lehetett hallani, pedig kár, mert Zsanett hangja valóban csodás.

A program maga jó volt. Egy Pink és egy Lady Gaga feldolgozás mellett főleg saját dalokat játszott a zenekar, méghozzá jól. A Strand című nótában például a fiúk sorban megcsillantották virtuóz zenei tudásukat. Természetesen elhangzottak a jól ismert slágerek, mint az Elmerádió és a Holnaptól. Nem lehetett könnyű, mert a kis számú közönség a csöppnyi helyen nem tombolt a színpad előtt…

Vatai Zsanett igazi gyöngyszem. Törékeny szépsége mellett feltűnően remek a hangja is, egész lénye elvarázsolt. A banda pedig remekül játszott, ahogy ezt ők szokták. Az egész koncert régen volt ifjúságomat idézte fel, amikor hasonló rock koncerteken tomboltunk olcsó sört kortyolgatva. Az idő persze múlik: ma már nem sört kortyolgattunk és nem tomboltunk, inkább kényelmesen ülve élveztük a remek produkciót. Igazi rockos nosztalgia est volt!  
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 5 (Emlékezetes!) skálán: 5 pont – Emlékezetes!

Üss vagy fuss


(Hit and Run)
Színes, feliratos, amerikai akció-vígjáték, 100 perc, 2012
Rendező: Dax Shepard, David Palmer
Főszereplők: Dax Shepard, Kristen Bell, Michael Rosenbaum, Kal Bennett, Carly Hatter, Jess Rowland, Tom Arnold, Bradley Cooper

Charlie és Annie boldogan élnek egy kisvárosban. Csakhogy egy napon Annie állásajánlatot kap Los Angelesből. Bár tudja, hogy Charlie tanúvédelmi program keretében nem hagyhatja el a várost, azért mégis együtt indulnak a városba az interjúra. Csakhogy ez nem egyszerű, mert egyszerre a fél világ a nyomukba ered: a lány ex-pasija, a fiúért felelős rendőr marsall és az egykori bűnöző társak bandája mind őket üldözik. A szálak aztán egy pontos összeérnek, ahogy az már az ilyen típusú filmekben lenni szokott… A végső poénokról pedig ennél többet nem szabad elárulni.

Dax Shepard már rendezőként csinál filmet maga és tagadhatatlanul bájos barátnője számára. Nem is rossz az eredmény, vannak benne remek kis poénok, de igazából nem sikerült felülemelkedni a megszokott „road movie” sablonokon. Jó fényképezés, kellemes zene, de az eredmény csak egy kellemesen középszerű komédia.

Kristen Bell kellemes látvány, de azért alakítása még mindig nem valami különleges darab. Dax Shepard akkor már legalább vicces. De az igazi poénokat leginkább a raszta hajjal tündöklő Alex gengszter és csapata nyújtják számunkra. Remekel még Tom Randy az idióta rendőrbíró szerepében, és a többiek is kellemesen hozzák figurájukat.

Összességében egyszer nézhető, kellemes kikapcsolódást nyújtó film.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 6 pont - Kellemes