2012. szeptember 28., péntek

Abracadabra koncert


Közreműködő: Abracadabra zenekar (Vatai Zsanett, Keszthelyi Béla, Kápolnási Tamás, Knipf Tamás, Sándor Lajos, Varga Zoltán)
Helyszín: Rock Randevú Club – 1067. Budapest, Hunyadi tér 11.
Dátum: 2012.09.28.

Az elmúlt évek kihagyásai után végre ismét ereje teljében él a zenekar. A koncertet eredetileg más helyszínen hirdették meg, azonban egy gázcső eltörése keresztülhúzta a számítást, így az utolsó pillanatban új helyszínre költözött az esemény. Talán ennek is köszönhető, hogy nagyon családias hangulatúra sikeredett az este.

A Hunyadi tér nagy, így szerencsére könnyen találtunk parkolót. Megtaláltuk a Rock Randevú Klubot, a szűk lépcsőn lemásztunk a pincébe. Ott kedvesen vártak. A koncertre? Igen. Melyikre? Abracadabra. Nos, az 10 méterrel arrébb van… Felmásztunk a szűk lépcsőn, sétáltunk tíz métert, majd ismét lefelé a pincébe egy másik bejáraton. Ezúttal megtaláltuk a helyet. Még a Magic Trigger játszott, ezért ittunk valamit, majd az átállás alatt elhelyezkedtünk a belső teremben. Nem volt nehéz, talán, ha 20-30 ember lehetett bent összesen…

Szinte pontosan kezdett a zenekar, és gyors egymásutánban játszották a számokat.

Negatívumok: nagyon kicsi a hely, Keszthelyi Béla például fél lábbal állt csak a színpadon, így gitározott. Ennél sokkal nagyobb probléma, hogy elég gyenge a hangosítás. A zene ugyan kellően dögös hangerővel szólt, az éneket azonban sokszor alig lehetett hallani, pedig kár, mert Zsanett hangja valóban csodás.

A program maga jó volt. Egy Pink és egy Lady Gaga feldolgozás mellett főleg saját dalokat játszott a zenekar, méghozzá jól. A Strand című nótában például a fiúk sorban megcsillantották virtuóz zenei tudásukat. Természetesen elhangzottak a jól ismert slágerek, mint az Elmerádió és a Holnaptól. Nem lehetett könnyű, mert a kis számú közönség a csöppnyi helyen nem tombolt a színpad előtt…

Vatai Zsanett igazi gyöngyszem. Törékeny szépsége mellett feltűnően remek a hangja is, egész lénye elvarázsolt. A banda pedig remekül játszott, ahogy ezt ők szokták. Az egész koncert régen volt ifjúságomat idézte fel, amikor hasonló rock koncerteken tomboltunk olcsó sört kortyolgatva. Az idő persze múlik: ma már nem sört kortyolgattunk és nem tomboltunk, inkább kényelmesen ülve élveztük a remek produkciót. Igazi rockos nosztalgia est volt!  
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 5 (Emlékezetes!) skálán: 5 pont – Emlékezetes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése