2012. szeptember 28., péntek

Üss vagy fuss


(Hit and Run)
Színes, feliratos, amerikai akció-vígjáték, 100 perc, 2012
Rendező: Dax Shepard, David Palmer
Főszereplők: Dax Shepard, Kristen Bell, Michael Rosenbaum, Kal Bennett, Carly Hatter, Jess Rowland, Tom Arnold, Bradley Cooper

Charlie és Annie boldogan élnek egy kisvárosban. Csakhogy egy napon Annie állásajánlatot kap Los Angelesből. Bár tudja, hogy Charlie tanúvédelmi program keretében nem hagyhatja el a várost, azért mégis együtt indulnak a városba az interjúra. Csakhogy ez nem egyszerű, mert egyszerre a fél világ a nyomukba ered: a lány ex-pasija, a fiúért felelős rendőr marsall és az egykori bűnöző társak bandája mind őket üldözik. A szálak aztán egy pontos összeérnek, ahogy az már az ilyen típusú filmekben lenni szokott… A végső poénokról pedig ennél többet nem szabad elárulni.

Dax Shepard már rendezőként csinál filmet maga és tagadhatatlanul bájos barátnője számára. Nem is rossz az eredmény, vannak benne remek kis poénok, de igazából nem sikerült felülemelkedni a megszokott „road movie” sablonokon. Jó fényképezés, kellemes zene, de az eredmény csak egy kellemesen középszerű komédia.

Kristen Bell kellemes látvány, de azért alakítása még mindig nem valami különleges darab. Dax Shepard akkor már legalább vicces. De az igazi poénokat leginkább a raszta hajjal tündöklő Alex gengszter és csapata nyújtják számunkra. Remekel még Tom Randy az idióta rendőrbíró szerepében, és a többiek is kellemesen hozzák figurájukat.

Összességében egyszer nézhető, kellemes kikapcsolódást nyújtó film.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 6 pont - Kellemes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése