2011. október 23., vasárnap

A három testőr

(The Three Musketeers)

Színes, magyarul beszélő, francia-amerikai-angol-német kalandfilm, 110 perc, 2011
Rendező: Paul W.S. Anderson
Főszereplők: Logan Lerman, Ray Stevenson, Matthew MacFayden, Luke Evans, Milla Jovovich, Orlando Bloom, Cristoph Waltz, Juno Temple, Gabriella Wilde

Vajon hány bőrt lehet még lehúzni Dumas kortalan regényéről? Nem tudjuk, de az biztos, hogy ez a verzió az egyik leglátványosabb az összes eddig készült közül…

Nagy csodák nincsenek, a történet nagyjából marad az eredetinél. Bár apró különbségek azonban vannak: mert itt Buckingham hercege és a királynő között nincs semmi, csupán Richelieu bíboros ármánykodása miatt kerül a herceghez a nyakék. Szintén új vonal a jó öreg Da Vinci mester hadigépezetének ide keverése. De ezektől eltekintve a sztori a régi: igazi ba**ós-kardozós kalandfilm, ahogy a kosztümös remekműveket régen hívtuk.

Paul W.S. Anderson rendező ezúttal két téren erősít: egyrészt népszerű és remek színészekkel dolgozik, másrészt pedig a mai technikai színvonalat kihasználva elképesztő látványvilágot teremt. A fényképezés remek, a zene dögös, a kosztümök és díszletek parádésak, ahogy annak lenni kell. De az igazi csoda a látványban rejlik: elképesztő filmes trükkök, lassítások és furcsa kamera beállások garantálják, hogy szinte eláll a néző lélegzete.  

Logan Lerman az ifjú D’Artagnan szerepében kellően pimasz, ám bátor és szertelen. A három testőr napjaink remek sztárjai, akiket sok más filmben is üdvözölhettünk. Mindegyikük jó választás, hozzák is a figurákat. Orlando Bloom ezúttal a gonosz herceg jelmezében tetszeleg, de negatív ősnek is remek… Gabriella Wild igazán szép Constance, a királynő szintén helyes. De akit igazán ki kell emelnem, az Mylady, azaz Milla Jovovich, akin cseppet sem látszik az idő múlása. Most is remek és szép… Végül említsük meg a színész zsenit, Cristoph Waltzot, aki ezúttal a Bíboros szerepében hozza ránk a szívbajt.

Igazi családi mozi. Kellően vicces, mérsékelten izgalmas, viszont nagyon látványos és hatásos. Jó kis feldolgozás, és az utolsó képek alapján várjuk a folytatást!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése