2012. január 21., szombat

Jack és Jill

(Jack and Jill)
Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 91 perc, 2011
Rendező: Dennis Dugan
Főszereplők: Adam Sandler, Al Pacino, Katie Holmes, Eugenio Derbez, Valerie Mahaffey, David Spade, Nick Swardson, Shaquille O’Neal

Én tehetek róla, hogy engedtem a kísértésnek, így nem panaszkodhatom… Előbb-utóbb minden komikusnak eljön az a pillanat, amikor csinál egy filmet, melyben két szerepet játszik. Íme, eljött ez Adam Sandler életében is. Így aztán immár duplán unalmas, nézhetetlen és erősen fárasztó.

Jack sikeres producer, van egy ikertestvére Jill, akitől szinte retteg, mert az elviselhetetlen. De egy családlátogatás során hirtelen nagy szüksége lesz rá, mert az elviselhetetlen lány valamilyen rejtélyes okból nagy hatást gyakorol Al Pacinóra, akit be kell szervezni egy Starbucks reklámba, különben Jack ügynöksége csődbe megy. Persze senki sem beszél, mindenki hátulról jön és még csak véletlenül sem őszinte senki sem…

Dennis Dugan rendező sikertelenül vette az akadályt. A film sekélyes, unalmas, sokszor gusztustalan. A poénok jelentős része altesti, ez mindent elárul a színvonalról. Az egyetlen értékelhető teljesítmény Al Pacino, aki saját magát játssza, azaz inkább parodizálja. El sem tudom képzelni, hogy mivel vették rá, hogy szerepet vállaljon ebben a förmedvényben, de mindenesetre ő az egyetlen értelmes dolog a történetben.

Ezen kívül csak a pillanatokra feltűnő hírességek adnak élményt, mint Katie Holmas, Shaqe vagy Johnnie Depp. Ennél több jót erről a filmről már nem tudok mondani.

Rémes. Meneküljön, ki merre lát.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 3 pont - Gyatra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése