2012. július 16., hétfő

Börtönregény


(Get the Gringo)
Színes, feliratos, amerikai akciófilm, 95 perc, 2011
Rendező: Adrian Grunberg
Főszereplők: Mel Gibson, Peter Stormare, Dean Norris, Bob Gunton, Patrick Bauchau, Scott Cohen, Stephanie Lemelin

Driver, a titokzatos rabló, menekül. Üldözői elől éppen csak sikerül Mexikóba szöknie, ahol a korrupt rendőrök azonnal lenyúlják a zsákmányt. Driver börtönbe kerül – a világ legfurcsább börtönébe. Egy olyan helyre, amelyet egy helyi maffiózó irányít. Itt mindent lehet és minden eladó. A különös világban egy kisfiú és az édesanyja lesznek Driver társai, aki folyamatosan kavar, és mindig a többiek előtt jár.

Adrian Grunberg rendező igazi régi típusú krimit csinált. Dögös zene, remek fényképezés, pörgős sztori, elképesztő díszletek –minden együtt van a sikerhez. A történet folyamatosan bonyolódik, és a sok csavart végül már tényleg csak Driver érti… Azt azért meg kell jegyezni, hogy kiskorúaknak nem ajánlott a film, mert helyenként az erőszak megjelenítése valóban túl sok lenne egy ifjú elmének…

Mel Gibson remek, mint annakidején a fénykorában. Sármos, bírja a pofonokat és egy percre sem veszti el a humorát. A többi színész jórészt mexikói, számunkra kevésbé ismertek, de mindenki remekül hozza a figuráját.

Remek, dögös akciófilm, ahogy azt régen is szerettük… Sokat ugyan nem kell gondolkodni, de az élmény garantált…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése