2012. augusztus 25., szombat

Emlékmás


(Total Recall)
Színes, magyarul beszélő, amerikai-kanadai akciófilm, 121 perc, 2012
Rendező: Len Wiseman
Főszereplők: Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biehl, Bryan Cranston, John Cho, Bokeem Woodbine, Bill Nighy

A Föld szinte teljesen elpusztult, csak a Brit államszövetségben és a Gyarmatnak nevezett egykori Ausztráliában van élet. A kettőt a Föld magján átvezető csatorna köti össze, itt járnak dolgozni a gyarmatiak. Doug Quaid egyszerű gyári munkás, azonban lázálmok gyötrik, ezért egy emlékeket beültető céghez fordul, azonban itt kiderül, hogy agyában már valaki barkácsolt korábban… A rátörő rendőröket megöli, és menekülni kezd. Közben kiderül: egészen más személy, mint korábban hitte…

Az alap sztori tehát maradt az egykori, azzal a különbséggel, hogy nem a Marsot, hanem a gyarmatot kell megmenteni. De Cohaagen kancellár itt is gonosz, Melina gyilkos, Lori pedig igazi társ. Len Wiseman rendező tehát maradt a történetnél, de azért kissé el is távolodott tőle. Innentől ki-ki ízlése szerint kell eldöntse, hogy melyik verziót szereti jobban. Ami tény: a mai technikai színvonalnak megfelelően a látvány zseniális, a trükkök lélegzet elállítóak. Dögös a zene és remek a fényképezés.

A színészek pedig remekelnek. Colin Farrell nagyon jó, mint mindig. Neki van kitalálva a szerep. Kate Beckinsale számtalanszor bizonyította, hogy remek akció sztár, ezúttal a negatív szerepben alakít zseniálisat. Jessica Biehl pedig remek ellenpont a kemény zsaru lánnyal szemben. A két csaj bunyóját pedig boldogan néztem volna meg élőben is… A többi szereplő is mind jó, teszik rendesen a dolgukat.
  
A film tehát zseniális, de nem érdemes összehasonlítgatni az eredetivel…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése