2012. szeptember 16., vasárnap

Fékezhetetlen


(Lawless)
Színes, feliratos, amerikai filmdráma, 115 perc, 2012
Rendező: John Hillcoat
Főszereplők: Tom Hardy, Shia LaBeouf, Guy Pearce, Gary Oldman, Jessica Chastain, Mia Wasikowska

A Nagy Alkoholtilalom idején járunk a kisvárosi Amerikában. Franklin megyében mindenki szeszfőzésből él, a közösség hangadói pedig a Bondurant fivérek, akikről az a hír járja, hogy elpusztíthatatlanok… A világ kerek, maga a seriff is veszi a zugpiát. Csakhogy megjelenik Rakes ügynök, aki saját kézbe akarja venni az üzletet. A környék főzdéi sorban be is hódolnak az új hatalomnak, nem úgy a Bondurant testvérek. Megindul hát a háború, amely egyre durvább lesz és lassan már semmit nem tisztelnek a felek. De meddig nézi ezt a környék lakossága?

John Hillcoat ismét remek filmet csinált. A történet valós, a megtörtént eseményekről írt regény lett a film alapja. Jók a jellemábrázolások, egészen zseniális a fényképezés és remek a zene is. De a siker titka a nem mindennapi színész válogatott: csupa remek alakítást láthatunk.

Tom Hardy a halálosan nyugodt Forrest szerepében egészen elképesztő. El is hiszem, hogy rettegnek tőle az ellenfelei. Shia LaBeouf remekül hozza az ellenpontot: a gyáva, piperkőc testvért, aki nem akar a többiek közé állni. Gary Oldman csak felvillan a vásznon, mégis zseniális, mint mindig. Guy Pearce ezúttal az idegbeteg, gonosz, negatív hős szerepében remekel. Gyűlölni valóan undorító a figurája… Viszont a szépségről gondoskodnak a hölgyek: Mia Wasikowska ártatlan bája és Jessica Chastan buján vad szépsége tökéletes felvillanások a vidéki kőkemény férfi világában…

Remek film, amolyan igazi gengszteres amcsi film, amiből azonban megtanulhatjuk, hogy még ebben a rideg világban is van tisztesség és hogy nem lehet bármit következmények nélkül megtenni… Igazán ajánlom!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése