2013. február 26., kedd

Gyilkos Joe



(Killer Joe)
Színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 102 perc, 2011
Rendező: William Friedkin
Főszereplők: Matthew McConaughey, Elime Hirsch, Juno Temple, Thomas Haden Church, Gina Gershon, Scott A. Martin,

Chris menekül, mert gengsztereknek tartozik, akik meg akarják ölni. Apjához, aki új feleségével és húgával él. Megszületik a nagy terv: meg kell öletni az anyját, akit mindenki gyűlöl, viszont van egy komoly életbiztosítása, ami megoldaná az egész família pénzügyi gondjait… A feladatra Joe-t bérelik fel, aki rendőr, másodállásban pedig bérgyilkos. El is vállalja a feladatot, de előleg gyanánt „lefoglalja” Chris 12 éves húgát… De aztán a dolgok valahogy nem úgy alakulnak, ahogy azt eltervezték…

Röviden, ám summásan fogalmazva: aki megírta ezt a sztorit, az egy perverz állat. Aki megfilmesítette, az pedig mind beteg állat. Jó lenne tudni, mit is akart William Friedkin eredetileg. Vígjátékot? Annak unalmas. Drámát? Annak sekélyes. Viszont: ez egy szörnyű, brutális és betegesen perverz film.

Nem tudom, mi vitte rá – az egyébként jó nevű – szereplőket, hogy elvállalják azt a rémtettet. McConaughey karrierje épp jól áll, ezzel a filmmel csak ronthatott. De ez mindenkire igaz…

A nagy meglepetés Juno Temple, aki épp most kapta meg a fiatal reménységeknek járó díjat a Bafta díjkiosztóján. Igaz, ő az egyetlen, aki miatt érdemes megnézni ezt a rémséget.

Aberrált beteg elmék által készített szörnyűség. Tudom, hogy vannak, akik épp akkor néznek meg egy filmet, ha azt én szidalmazom… Nos, ebben az esetben még ők is garantáltan rosszul lesznek… Minősíthetetlen!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 2 pont - Rémes

1 megjegyzés:

  1. nos. ha erre a filmre azt írod "minősíthetetlen", és mégis kettest adsz rá, mi érdemli meg az egyest?

    VálaszTörlés