2013. április 27., szombat

Gyilkos vágyak



(Passion)
Színes, feliratos, német-francia thriller, 100 perc, 2012
Rendező: Brian De Palma
Főszereplők: Rachel McAdams, Noomi Rapace, Paul Anderson, Karoline Herfurth, Rainer Bock, Ian T. Dickinson, Alexander Yassin

Christine egy igazán gonosz főnök. Mindent és mindenkit megszerez magának, amit csak akar. Kedvenc munkatársa Isabelle James, akinek legújabb ötlete hatalmas sikert arat a cég vezetése előtt. Csakhogy Christine simán lenyúlja az ötletet, de nem titokban, hanem a lány szeme láttára. Kapcsolatuk ezután egyre feszültebb, míg Isabelle fellázad a másik nő ellen. A vezéreknek tetszik a lány munkája, így aztán Christine előléptetése elmarad. Ezért a nő gonosz bosszút esküszik… Csakhogy hamarosan meggyilkolják. A gyanú persze Isabellre terelődik…

Brian De Palma ezúttal ismét egy régi filmet forgatott újra. Eredetileg a sztorit Alain Corneau vitte vászonra Szerelmi bűnök címmel. Az újra forgatás azonban jót tett a mozinak, mert Palma saját szájízére alakította az egészet. Az eredmény így egy fordulatokkal teli remek kis krimi lett.

Rachel McAdams elképesztően jó a gonosz főnök szerepében. A gyönyörű külső ezúttal rideg szívet takar, és McAdams remekül hozza a figurát. Noomi Rapace pedig remek, mint mindig. Csak néz a nagy kába szemeivel, és nem lehet tudni, vajon mi is jár a fejében… Remek alakítás. Említést érdemel még Karoline Herfurth alakítása. A német színésznő szintén jól játszik. De a jó alakítás címkét a többi szereplő is megérdemli.  

A film cselekménye pörgős, a látszólag lassabb periódusok csak a feszültség fokozására jók. A csavarok pedig jönnek, szépen, megbízhatóan, míg végül  mi sem tudjuk, hogy hol is van a valóság határa… Remek krimi, érdemes megnézni!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 9 pont - Emlékezetes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése