2013. június 9., vasárnap

Felcsípve



(20 ans d’écart)
Színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 92 perc, 2013
Rendező: David Moreau
Főszereplők: Virginie Efira, Pierre Niney, Charles Berning, Gilles Cohen, Amélie Glenn, Camille Japy, Michael Abiteboul

Alice negyvenes üzletasszony. Szigorú, nem viccel a munkájával, közben egyedül neveli leányát és próbál ellenállni nővére állandó bepasiztatási kísérleteinek. Egy repülő úton véletlenül találkozik a nála jelentősen fiatalabb egyetemista Baltazárral. A körülmények összeesküvése nyomán – a józan ész ellenére – kialakul kettejük kapcsolata, amit persze nem mindenki lát egyformán… A szerelem azonban sosem egyszerű, így itt is elindulnak a bonyodalmak…

David Moreau végre visszatért ahhoz, amiben a franciák jók: csinált egy remek vígjátékot. A történet kedves, a szereplők szerethetők, hőseink viccesek – tehát csupa valódi ember. Semmi nagyra nem kell gondolni, mindössze egy kedves történetre, sok vicces figurával és néhány megható pillanattal.

Igen jók a szereplők. Virginie Efira gyönyörű, emberi és zseniális. Egy ilyen nőbe minden korosztály bele tud szeretni… Pierre Niney pedig hatalmas boci szemeivel remekül alakítja a tapasztalatlan egyetemistát. Szót érdemel még Charles Berning, a fiú apjaként brillírozik. És említést érdemel a divat iparnak adott fricska is, mely a film egyik csúcs jelenete.
  
A francia filmek becsülete az utóbbi időkben nagyon meg lett tépázva, végre itt egy bizonyíték, hogy tudnak még azért valamit a fiúk… Érdemes megnézni!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése