2013. július 7., vasárnap

Női szervek



(The Heat)
Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 117 perc, 2013
Rendező: Paul Feig
Főszereplők: Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Thimas F. Wilson, Nathan Corddry, Kaitlin Olson, Taran Killam, Michael Rapaport

Ashburn ügynök az FBI üdvöskéje. Sikeres, briliáns, de az összes kollégája is utálja, nem csoda, ha egyedül van. Mullins rendőr a körzet réme, aki megállás nélkül üldözi a bűnözőket. A sors összehozza a két nőt, akikben semmi közös nincsen, ám most a siker érdekében együtt kell működniük… Erről a filmről ennél többet nem lehet elmondani.

Ezt a sztorit számtalanszor láttuk 2 pasi szereplésével. Paul Feig rendező ezúttal két nőnek ad lehetőséget. Az ügyes húzás, hogy míg pasik esetében a macsóság a döntő verseny tárgya, jelen esetben a két nő idiotizmusa a röhej tárgya. És bár a sztoriban semmi új sincs, mégis működik a dolog. Olyan dögös kis vígjáték lesz a dologból, amin tényleg hatalmasakat lehet nevetni.

Sandra Bullock mindig jó. Nem is tudok olyan aktuális sztárt, akivel még nem csinált filmet, mindenesetre ezek rendszerint bejönnek. Így van ez most is. Jó a párosítás. Bár meg kell jegyeznem, hogy Bullockot egykor szép nőnek tartottam, ma már döbbenetesen néz ki: az arca szobor merev a beletöltött hegynyi botoxtól, érzelmeket ugyan nem látunk rajta. Persze úgy néz ki, mint egy tini, de ez ebben a korban inkább szánalmas… A másik üdvöske Melissa McCarthy, akit már régen is szerettem, de az utóbbi évben nagyon belendült a szekere. Megint kétkedem kissé: csak az idén ez az ötödik filmje, amelyekben mindig ugyanazt a karaktert játssza… Ez több mint beskatulyázás… És az igazi vicc: a dolog mindezek ellenére működik. A két nő párosa zavarba ejtően rosszul működik és ettől valóban röhögni kell.

Az utóbbi idők lagymatag vígjáték áradatában ez a film tényleg kiemelkedik: szórakoztató és persze felejthető, de egy kellemes estéhez pont elég.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése