2013. augusztus 3., szombat

Dumafüred 2013.



Közreműködő: Dombóvári István, Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter, Illés Ferenc, Janklovics Péter
Helyszín: Dumafüred 2013., 8230. Balatonfüred, Sun City, Fürdő u. 36.
Dátum: 2013.08.02.
 

Immár visszatérő vendégként érkeztünk a Dumafüred fesztiválra. A helyszín ismét a Sun City mellett felállított sátor, a rendezés ismét jó, a büfé választéka nem túl széles, de a sör hideg volt, így a programra felkészültünk, ami a kinti közel 40 fokos melegben szép teljesítmény volt. Ki kell emelni a bevezető hang szövegét: „Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mozgó kép, vagy hangrögzítés nem lehetséges, kérjük, önök se tegyék, igyekezzenek a poénokat a helyszínen megérteni…”

18,30 Dombóvári István: Szubdurális hematóma
Dombi az egyik kedvencen. A korai kezdés következménye, hogy a terem csak félig telt meg, pedig az előadás remek volt. Több mint egy órán át szórta a poénokat a világról, mesélte a sztorikat a fellépésekről, és mesterségesen ügyelt arra, hogy ne legyenek politikai felhangok. Pedig elviseltem volna őket… Jó volt, hatalmasakat röhögtünk, és persze ilyenkor képtelenség megjegyezni a poénokat… A végé egy kis vetítés családi képekből, majd a világ idiótaságaiból, mindez Dombi kommentárjával… Remek felvezetése volt a napnak.

20,30 Aranyosi Péter, Hadházi László, Kovács András Péter: Duma Jam
Meggyőződésem, hogy ez a legjobb dumás produkció, és ez a létező legjobb felállás. Gyakorlatilag az előre megírt témavezetés valószínűleg percek alatt a ködbe veszett,  helyett a három őrült egyik sztoriból vágott a másikba, mi pedig csak fetrengtünk a röhögéstől. Persze ez volt az esti főelőadás, így a terem tökéletesen megtelt – sőt körben még egy csomó ember állt is. Szerencsére a kb. két órás produkció közepén volt egy rövid szünet, e nélkül nem is tudom, hogy bírtuk volna ki. Frenetikus, zseniális – csak sorolhatnám a felső fokú jelzőket. Ha valaki szórakozni akar, nézze meg ezt a triót bármikor és bárhol. Én már sokadszor látom őket, de most is könnyesre röhögtem magam, mert mindig tudnak újat adni. Zsenik, no…

23,00 Illés Ferenc, Janklovics Péter, Kovács András Péter: Dumaszvingház (Jazz up comedy)

Régen várt alkalom, hogy végre élőben sikerült megnézni a dumások legújabb produkcióját. Illés Ferenc remek zenész, kiderült, hogy KAP sem utolsó, mind gitáron, mind basszusgitáron kiválóan játszott. Janklovics Péter pedig énekelt. Mindez igaz, jól hangzik, de sokat nem árul el a produkcióról. Mert nehéz lenne besorolni őket bárhová is. Dalolnak, közben sztorizgatnak, parodizálnak és a közönség visít a nevetéstől. Jók a zenék, remekül ülnek a poénok, de még a mozgás is fantasztikus. Néhol nagyon profi, máshol rögtönöznek és ők maguk is megszakadnak a nevetéstől. Ettől pedig az egész show zseniális, élő és nagyon szerethető. Bár a közönség a felére csökkent az esti előadás után, akik ott maradtak, nem bánták meg.

Eltelt egy év, visszatértünk a Balaton partjára és a Dumások csapata megint remekül szórakoztatott minket. Remek este volt, jövőre is jövünk!

Értékelés: 1 (Agyhalál) - 5 (Emlékezetes!) skálán: 5 pont – Emlékezetes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése