2013. szeptember 17., kedd

22. Budavári Borfesztivál



Közreműködő: Rengeteg borászat

Helyszín: Budai Vár teraszai
Dátum: 2013.09.11-15.

Ha Budai borfesztivál, akkor jéghideg eső – ezt nagyjából már megszoktuk. Az idei év rendezése ennél azért nagyobb hiányosságokkal is küzdött. A belépő drága, de kapunk érte egy poharat. Ez is valami… Kp-s fesztivál, vagyis nem előre feltöltött kártyával kell fizetni. Így aztán a fizetés mindenhol lassabb, problémásabb, küzdeni kell a kellő váltópénz hiányával… Érzésem szerint kevesebb volt a kiállító. Az viszont egészen biztos, hogy az ételválaszték durván gyenge volt. Eltűntek a kolbászos standok, volt talán két hely, ahol meleg ételt lehetett kapni, no meg egy tengeri halsütöde. Mert az illik a magyar borhoz… Egyetlen falat pogácsát sem sikerült találni, viszont volt zsíros kenyér 800-ért. Ja, a pofátlanság határtalan.

De végül ezek csak körülmények. A lényeg a jó magyar bor, abból pedig hatalmas választék volt. A jól ismert finomságok mellett igyekeztünk ismeretlenebb termelők borait is megkóstolni, és a legnagyobb pozitívum az volt, hogy minden megkóstolt bor finom volt. Kiemelést érdemel a Feind, a Dúzsi, a Heimann családi birtok, a Varga Pincészet és a Frittmann borászat standja. Ezeknél különösen finom italokat kóstolhattunk meg.

A kísérők közül ki kell emelnünk az Ország konyhán felszolgált cipóba töltött frissen sült malacot és és az Antik rétesnél kínált kemencében sült réteseit. Ezek megmentették az életünket…

Összességében kellemes este volt. Hiába, a magyar bor verhetetlen…
Értékelés: 1 (Gyatra) - 5 (Emlékezetes!) skálán: 4 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése