2013. szeptember 28., szombat

Red 2



Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 110 perc, 2013
Rendező: Dean Parisot
Főszereplők: Bruce Willis, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Helen Mirren, Catherine Zeta-Jones, Sir Anthony Hopkins, Byung-hun Lee, David Thewlis, Neal McDonough

Ritka az, ha egy film második része még jobb,mint az első. Nos, a Red 2 ezen kevesek közé tartozik!

Moses és Sarah élik a boldog nyugdíjasok életét, mikor megjelenik Marvin, hogy ismét akcióba lendítse a csapatot. Bár Franknek ez cseppet sem tetszik, a körülmények hatására kénytelenek lesznek csatlakozni. Ekkor persze elszabadul a pokol… Egy rég halott tudós Moszkvába telepített nukleáris bombáját kell megtalálni, közben a helyi erők hol együttműködnek, hol gátolnak, újabb arcok tűnnek fel, és persze mindenki a nyomukban van. De kit zavar ez, ha erről a zseniális csapatról van szó… Ennél többet elárulni poéngyilkosság lenne. Meg kell nézni a filmet, mert remek!

Dean Parisot remek filmet csinált. Van bőven akció, pörgős üldözések és nagy robbanások, közben ömlenek a poénok és mindegyik remek színész kap lehetőséget, hogy kibontakozzon. Remek munka!

Willis, Malkovich és Mirren már bizonyította tehetségét. Most megint brillíroznak, hiszen kiváló színészek. Mary-Louise Parker ezúttal már nem is olyan naiv, sokkal inkább része a csapatnak. És zseniális. És még mindig imádom… Sir Anthony Hopkins bármit el tud játszani, mindig tökéletes, amit csinál. Most is. Szintén kellemes Catherine Zeta-Jones- És persze ki kell emelni Byung-hun Leet, aki a női szívek összetörője, közben pedig rendkívül szép küzdelmi jeleneteket mutat be.

Ekkora sztár csapat nem tévedhet. Ennyi tehetség egy rakáson csak remekelhet. Így is történt. Kiváló akciófilm és zseniális vígjáték. Mindenkinek látnia kell!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése