2013. október 27., vasárnap

Szupercella



(Escape Plan)
Színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 116 perc, 2013
Rendező: Mikael Hafström
Főszereplők: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel, Vincent D’Onofrio, Vinnie Jones, Amy Ryan, Faran Tahir, 50 Cent, David Joseph Martinez, Sam Neil

Ray Breslin abból él, hogy megszökik az állam legszigorúbban őrzött börtöneiből. Tapasztalataiból könyvet is írt, ez a mai börtönépítők kézikönyve. Egy napon új felkérést kap: teszteljen egy szigorúan őrzött magán börtönt. A megbízás különlegessége, hogy még ő maga sem tudhatja, hol is van ez a bizonyos intézmény… A megbeszélt helyen hirtelen megjelenik egy autó, Breslint elkábítják, és csak a börtönben tér magához. Itt kell rádöbbennie: ezt a helyet az ő könyve alapján építették meg. Szinte tökéletes a hely. Viszont kiderül az is, hogy a megbízás kamu: valaki bizony sok pénzt fizetett azért, hogy Beslint kivonják a forgalomból… Egy Rottmayer nevű rab lesz a szövetségese, miközben Hobbes börtönparancsnok személyesen nehezíti meg napjaikat. Megkezdődik a harc, melynek során egyik döbbenetes felfedezésből esnek a másikba. De persze, semmi sem lehet tökéletes…

Mikael Hafström rendező csinált egy igen jó akciófilmet. Gyakorlatilag az egész a Stallone-Schwarzenegger párosra van építve. Attól igazán jó, hogy nem akarja megfiatalítani a hősöket: szépen saját koruknak megfelelően játszanak. Remekül. Jó a fényképezés, jó a zene és igen dögös a sztori. Kellően pörgős az egész sztori, így aztán garantált a szórakozás.

A nagy öregek ismét bizonyítják, hogy nem is annyira öregek. Stallone és Schwarzenegger is remek. Kiemelést érdemes Jim Caviezel, aki valami elrettentően gonosz. Nagyon jó! Aztán van egy sor mellékszereplő, akik mind rendesen dolgoznak.
  
Egyértelmű, hogy a két húzónév miatt megyünk be a moziba. Ilyenkor mindig az a veszély, hogy sikerül-e nekik megfelelő sztorit összerakni, vagy csak ismételgetni akarjuk az egykori dicsőséges napok emlékeit. Jelen esetben azért tetszik az egész, mert itt minden jól működik. Ez a film akkor is jó lenne, ha nem tudnánk, kik a főszereplők!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése