2013. december 27., péntek

A hobbit - Smaug pusztasága



(The Hobbit: The Desolation of Smaug)
Színes, magyarul beszélő, amerikai-új-zélandi fantasy, 161 perc, 2013
Rendező: Peter Jackson
Főszereplők: Richard Armitage, Martin Freeman, Ian McKellen, Jed Brophi, Ken Stott, Stephen Fry, Evangeline Lily, Cate Blanchett, Lee Pace, Orlando Bloom, Luke Evans

Az út folytatódik. A Törpök csak mennek, nem törődnek az akadályokkal, miközben Bilbó egyre többször lesz a csapat hőse. Találkoznak a Tündékkel, akik nem igazán támogatják a küldetést, de megjelennek a gonosz Orkok is, és a közös ellenség összetartásra késztet. Egyre több a szereplő, egyre bonyolultabb a cselekmény – ahogy az Tolkiennél már megszokott. Végül megtörténik a találkozás: a csapat szemben áll Smauggal, a sárkánnyal.

Peter Jackson zseniálisan csinál 3 db 3 órás filmet egy rövid novellából. A látvány annyira lenyűgöző, a képzelet annyira hajlamos repülni, hogy észre sem vesszük szinte, hogy megint 3 órát ülünk a vászon előtt. Pedig a cselekmény nem pörgős, megint kényelmesen meséli a történetet – mégis ügyesen marad meg az unalom határai előtt.

Zseniálisak a szereplők, ahogy ezt megszoktuk. Az új sztár Evangeline Lily, aki az Erdei Tündék kapitánya, mint kiderül Legolas királyfi szerelme… Igen, lassan itt lesz mindenki, aki majd a Gyűrűk urában visszatér.

Mégis az egész csak mese. És igen bosszantó, hogy a félbemaradt sárkányos jelenet folytatására megint egy évet kell várni… Rajongóknak kötelező darab, de ezt mondani sem kell…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 9 pont - Emlékezetes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése