2013. december 27., péntek

Elpuskázva



(Delivery Man)
Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 103 perc, 2013
Rendező: Ken Scott
Főszereplők: Vince Vaughn, Britt Robertson, Cobie Smulders, Jack Reynor, Bobby Moynihan, Simon Delaney, Chris Pratt,

David Wozniak a családi húsbolt szállítója. Igazi béna alak, aki mindennel próbálkozik, de sosem lesz sikeres. Sőt, legutóbbi próbálkozása miatt hatalmas tartozása is van, ami miatt verőlegények keresik. Barátnője bejelenti, hogy terhes, de nem akar semmit egy ilyen link alaktól. Ezért David bizonyítani akar számára… Csakhogy ekkor beállít egy ügyvéd, aki közli, hogy David húsz évvel korábban leadott sperma mintái kicsit összekeveredtek, ezért ma ő 533 gyermek apja. Akik közül egy jó páran pert indítottak, hogy megtudják, ki is az igazi apjuk… Persze David nem bír magával: sorban felkeresi gyermekeit… A helyzet egyre bonyolultabb lesz…

Jen Scott filmje nem rossz, de szögezzük le: ez csak egy remake. Az eredeti francia film mostanság szintén megtekinthető a mozikban. Így aztán az ötletességet nem lehet nagyon díjazni, a megvalósítás viszont nem rossz.

Kimondottan tetszik, hogy nem csupán poénkodás van a sztoriban. Időnként felbukkan egy-egy komoly szál is, ez pedig egészen hitelessé teszi a dolgot. Másrészt a poénok nagyobb része egészen kellemesen fogyasztható.

Vince Vaughn sem tud sok újat mutatni, azonban most kissé mintha visszafogná magát, így nem annyira unalmas, mint korábbi filmjeiben… Jack Reynor viszont egészen remekül játszik. És kiemelést érdemel a sok gyermeket alakító fiatal, akik között számosan nagyon kellemesen játszanak.

Összességében azt kell mondanom, hogy kellemes vígjátékot látunk. Vicces az alap sztori, persze nem megy bele a mély elemzésbe, sem a konklúziókba, inkább csak a sztori vicces oldalával foglalkozik, azt viszont remekül teszi. Nem kell ennél több egy jó nevetéshez…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 7 pont – Nagyon jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése