2014. május 18., vasárnap

Rossz szomszédság



(Bad Neighbors)
Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 96 perc, 2014
Rendező: Nicholas Stoller
Főszereplők: Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Dave Franco, Christopher Mintz-Plasse, Lisa Kudrow

Mac és Kelly egykor zűrös diákéletükből kinőve csendes életet él pici lányukkal a kertvárosban, amikor a szomszéd házat megveszi egy diákszövetség. Előbb igyekszenek jó kapcsolatot kiépíteni az új szomszédokkal, kicsit nosztalgiáznak is az egykori bulik után. Csakhogy a zajos party élet nem a kisgyerekes szülőknek való, így aztán a viszony lassan elmérgesedik, sőt végül valóságos háborúvá alakul. De vajon ki bírja tovább? A friss fiatalok, vagy a dörzsölt öregek…?

Nicholas Stoller megpróbálta. De nem sikerült. Nem tudja eldönteni, hogy idióta könnyesre röhögős filmet csináljon, vagy inkább csendes melankolikus múló ifjúság gyászolósat. Így folyton a kettő között ingadozunk, ami viszont nagyon gáz. Nem elég vicces, viszont nem elég komoly. Kár, mert helyenként egész jók a felvillanások, csak épp egyik szál sincs rendesen kidolgozva, így aztán az egész nem élvezhető igazán.

Seth Rogen persze idióta, tőle nem is várunk mást. Kicsit talán visszafogottabb, mint máskor, de sajnos ez most kevés. Rose Byrne iszonyúan idegesítő ripacs, erről nem is kell többet mondani. Igazából Zac Efron az, aki remekül hozza a figuráját, csak sajnos rossz a szerepe, de erről nem ő tehet.
  
Egyszer nézhető félig szórakoztató vígjáték. Kár érte…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 6 pont – Közepes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése