2014. május 30., péntek

Tommy di Napoli



Cím: 1023. Budapest, Árpád fejedelem út 8.

Asztalfoglalás: +361-335-0222
Látogatás: 2014.05.29.
Honlap: www.tommydinapoli.com

1.    Külcsín: Jó egy hónapja nyílt meg Kásás Tamás étterme. Gondoltuk, nézzük meg, mit tud a vízilabda fenomén a parton… A még ma is üzemelő híres uszoda épületének aljában található a hely. Lássuk be, ez nem egy elegáns környezet. Ráadásul bonyolult megközelíteni, és elég nehéz parkolni. Ha mégis lehet, az sokba kerül. Így aztán kellemes meglepetés, hogy az étterem szándéka szerint ez egy elegáns hely lenne. Kár, hogy csak lenne.

2.    Belbecs: A belső bútorzat egyszerű és nagyon elegáns lenne, a részletek azonban nagyon nincsenek a helyükön. A mosdó ajtaja sötét barna, rajta fekete a kilincs, amit az éteremben uralkodó félhomály miatt nem lehet látni, így a bejutás komoly gondot okoz. Bent méregdrága csaptelep, amit eszik a vízkő. Kint minden (értsd: MINDEN!): tányérok, evőeszközök, poharak – minden csupa cseppnyom. Vagy a mosogatógép rossz, vagy valaki hibázik, de egyetlen tiszta evőeszközt sem kaptunk. Az asztalon se terítő, se alátét, így aztán az egész hely olyan, mintha még nem lenne kész.

3.    Étkek: Az étlapon kevés étel van, azok elég egysíkúak. Pizzák, tészták és húsételek. Több féle pizzát kóstoltunk. A pizza tészta kellemesen vékony, de nem eléggé van megsütve, ezért enyhén nyúlós állagú. Rajta a feltétek eredeti olasz alapanyagok, és nagyon finomak, de az összbenyomás nem jó. Noémi merészen megkóstolt egy tésztát, de az a teljes érdektelenségbe fúlt. Az adagok nem túl nagyok, az ízek részben vannak csak rendben, így jómagam például éhesen távoztam.

4.    Italok: A borlapot nem sikerült megkapnunk. Bár volt egy hűtő tele üvegekkel, a kínálat rejtély marad. A hagyományos itallapon csak nagyon szűk volt a választék. Csak a szigorú alapok. Sem limonádék, sem teák, ami pedig egy nyári estén nem lett volna rossz. Legnagyobb meglepetésemre a pincér a limonádét ajánlotta, ami jó volt, de az ára csak a blokkon derült ki, tekintve, hogy sehol sem szerepelt.

5.    Szerviz: Egyenruhás pincér fiúk vannak, akik nem egyformán hordják az uniformist. Udvariasak, de nagyon kimértek. Sem kedvességet, sem hozzáértést nem tapasztaltam. Például egy limonádéval ültem végig az estét, senkinek nem jutott eszébe megkérdezni, ugyan kérek-e még egyet. Ha kérdést tettünk fel, arra általában homályos választ kaptunk, az urak még az összetevőkkel sem voltak tisztában. Bár a személyzet indokolatlanul nagy létszámú, mégsem éreztem, hogy számít valamit, hogy ott vagyunk…

6.    Árak: Nos, ez a legdurvább. Az alig pár hete üzemelő étteremben az étlapon minden egyes ár át van javítva. Javító festékkel persze, hogy igényes legyen. Ami ennél is nagyobb gáz, hogy az árváltozásokat nem vezeték át a honlapon, így a honlap és az étlap között hatalmas különbség van: konkrétan 3-500 Ft minden ételnél. Szerintem ezért a fogyasztóvédelem már komolyabban büntet. Egyébként az árak magasak, a színvonalhoz képest pedig durván magasak!

7.    Értékelés: Rossz kiszolgálás, gyenge kaja, furcsa körülmények – mindez nagyon drágán. Kásás Tamás maradjon a vízben, az étteremben pedig egészen biztos, hogy nem leszünk törzsvendégek. Úgy hirdetik, hogy minden Nápolyból érkezik, és ez itt Olaszország. Nos, innen üzenem: Nem, nem az!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 5 pont - Fogyasztható

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése