2014. június 1., vasárnap

Zeneakadémia: Alena Baeve és a Concerto Budapest



Közreműködő: Alena Baeve és a Concerto Budapest
Helyszín: Zeneakadémia – 1061. Budapest, Liszt Ferenc tér 8.
Dátum: 2014.05.31.

Már rég szerettem volna megnézni a felújított Zeneakadémiát. Kívülről szép lett, belülről gyönyörű. A zöld-arany díszítés rendkívül elegáns. Csodaszépek a világító testek, az egyetlen hiba kint maradt: elképesztően nehéz parkoló helyet találni az esti órákban… De egy kis séta pont jól esett, még maradt is kis időnk a belső terek megcsodálására.

A színpadon ezen az este Keller András vezényelte a Concerto Budapest zenekart, mely az Akadémia rezidens zenekara. Mindig el vagyok bűvölve, ha egy ekkora csapat ilyen teljesítményre képes. Hölgyek és urak, fiatalok és idősebbek, teljesen vegyes a zenekar. A színpadon mégis elképesztően egységesek és fantasztikus a tudásuk.

Az első részben Csajkovszkij Hegedűverseny op. 35 című művét mutatták be. Közreműködött az est vendége: Alena Baeva. A hölgy nincs még 30 éves, de máris a zenevilág színpadainak ünnepelt csillaga. Nem véletlenül. Csodaszépen játszik hangszerén, Csajkovszkij pedig a legjobb arra, hogy ezt a tudást megmutassa. Gyönyörű melódiák, varázsos zene. Csodaszép volt.

Szünet után már csak a zenekar jött vissza. Következett Beethoven VII. szimfóniája. Ez megint egy zseniális darab. Dübörgő ritmusok, élet és energia – mindez rendkívül tehetséges zenészek előadásában. Lélegzetelállító élmény volt…

Katartikus este volt. Milyen kár, hogy csak ritkán jutunk el ilyen koncertekre… Pedig fantasztikus élmény volt!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 5 (Emlékezetes!) skálán: 5 pont – Emlékezetes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése