2014. augusztus 7., csütörtök

Lucy



Színes, magyarul beszélő, amerikai-francia akciófilm, 90 perc, 2014
Rendező: Luc Besson
Főszereplők: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Amr Waked, Johan Philip Asbaek, Analeigh Tipton, Paul Chang, Min-sik Choi

Lucy véletlenül keveredik egy koreai banda kezébe: a testében akarnak egy különleges kábítószert csempészni. Csakhogy a csomagolás megsérül, és az anyag a lány szervezetébe kerül. A hatása pedig különös: míg az átlagember agya kapacitásának csupán 10%-t használja, addig Lucy elkezdi használni a teljes agyműködést. Előbb csak furcsa dolgokat észlel, majd egyre újabb képességekre tesz szert. Felkeresi Norman professzort, aki az agykutatásra szentelte az életét, miközben háborút folytat a koreai bandával, hogy megszerezze az anyag maradékát.

Luc Besson szokás szerint csinált egy elképesztően pörgős, ugyanakkor kellemesen vicces akció filmet. De a végére szakít minden hagyományával, és átmegy rettenetesen elvontba: a befejezést minden néző értelmezze, ahogy akarja.

Scarlett Johansson remek, mint mindig. Kicsit esetlen, ugyanakkor kőkemény akció hős. A többiek csak mellékszereplők mellette, és mindenki becsülettel hozza a figuráját. De nagyon kiemelkedő alakításokról nem beszélhetünk.

Dögös kis film, néhány igen érdekes gondolattal. Garantált szórakozás…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont – Jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése