2014. november 22., szombat

Káprázatos Holdvilág



(Magic in the Moonlight)
Színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 97 perc, 2014
Rendező: Woody Allen
Főszereplők: Emma Stone, Colin Firth, Marcia Gay Harden, Jacki Weaver, Hamish Linklater, Eileen Atkins, Erica Leershen

Stanley Crawford híres bűvész, aki Wu Ling Soo néven kápráztatja el a közönséget. Művészete mellett hivatásaként üldözi a csaló médiumokat. Egy előadás után barátja kér segítséget, hogy megmentsenek egy arisztokrata családot, akiket teljesen behálózott egy csinos fiatal nő. Nyilván csaló, tartja Stanley és barátjával Franciaországba érkezik, hogy leleplezze a csalót. Csakhogy legnagyobb döbbenetére a lány egyre érdekesebb megérzésekről számol be, Stanley pedig úgy érzi, fel kell adnia eddigi nézeteit… Lám, itt az élő csoda… Vagy mégsem…?

Woody Allen nem kezdő a szakmában. Műveit mindig nagy várakozás előzi meg, és rendszerint nem is kell csalódnunk. Ezúttal azonban – sajnos – igen…

Kiváló színészek játszanak. Emma Stone-t imádom, most is zseniális az alakítása. Colin Firth egyszerűen remek. Mellettük még a legkisebb szerepekben is csupa remek színész játszik. Remek a zene, és a megjelenés: valóban a 20-as évek Franciaországában érezzük magunkat. Adott tehát minden… mégis az eredmény gyengécske.

Vicces a sztori, meg vannak benne kis csavarok, de elmaradnak a nagy hahotázások, nincsenek igazán robbanó poénok. Ez egy középszerű romantikus vígjáték, kicsikét viccesen előadva. De sajnos semmi több. Úgy tűnik, a mester fárad… Mert egy ilyen szereplőgárdával elképesztő attrakció is születhetett volna… Sajnos csak volna.

Nézhető. Egyszer.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 7 pont – Kellemes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése