2015. március 28., szombat

Korhely Faloda és Daloda



Cím: 1061. Budapest, Liszt Ferenc tér 7.

Asztalfoglalás: +361- 321-0280
Látogatás: 2015.03.27.
Honlap: www.korhelyfaloda.hu

1.    Külcsín: A Liszt Ferenc tér a város éjszakai életének központja, könnyű megtalálni, ellenben a parkolás egy lehetetlen kihívás. A Körút legújabb felújítása miatt még a szokásosnál is lehetetlenebb megállni, ami bosszantó. Viszont az étterem rögtön a szélén található a Zeneakadémiával szemben, így nem kellett sokáig keresgélni.

2.    Belbecs: A belső tér egyszerű, világos és dekoratív. Kimondottan tetszenek a világítási megoldások: a borosüveg és a sárgaréz cső lámpák egészen hangulatosak. Az asztalok ugyan kicsik, de tekintve, hogy nem túl nagy a hely, ez érthető is. Kellemes és tiszta az egész hely, a dekoráció egyszerű és ettől nagyszerű. A bejárat mellett zenész tevékenykedik, az élő zene varázslatos, csak éppen a hangerő túlzott kissé, ez sokszor zavart a beszélgetésben. De ezzel lehet együtt élni.

3.    Étkek: A tulajdonos a jól ismert gurman és rádiós műsorvezető Rákóczi Ferenc, aki most is ott tevékenykedett az étteremben. Ez szimpatikus. Hozzánk nem jött oda. Ez nem. De az étlap az ő személyes ízlését tükrözi, ez pedig garancia a minőségre. Nem elvadult különlegességekre kel gondolni, hanem a hagyományos magyar konyha remekeire megbízhatóan magas színvonalon kivitelezve. Előételként egy jó tatárt választottunk, ami nagyon kellemes ízű volt. A főfogások közül kiemelném a két személyes pörkölt tálat: öt féle pörköltből lehetett négyet választani, így mi mangalicát, szürke marhát, bárányt és szarvas ettünk. Egyik jobb volt, mint a másik. Főtt burgonyával és vecsési savanyúkkal. Kedvesem egy hagymás rostélyost választott, ami szintén mennyei volt a házi sült burgonyával. A desszertek közül a házi csoki tortát áfonyamártással és két féle palacsintát kóstoltunk meg, mindegyik tökéletes volt. Az ételek itt tökéletesen rendben vannak. Mind ízre, mind látványra, mind mennyiségre elégedettek voltunk! 

4.    Italok: A választék nagyon széles. Sok féle bor és koktél választható, bár a felszolgáló ezek javaslatánál nem volt a helyzet magaslatán. Tetszett, hogy az üdítők választéka nagyon széles: a kólás termékeken kívül sok féle házi szörp és limonádé kapható – ez dicséretes. Az már kevésbé, hogy nem egységes a kiszolgálás. Két nagy meggyszörpöt ittam, az egyik simán érkezett, a másik jéggel és lime darabokkal. Rejtély, hogy mi volt a különbség oka.

5.    Szerviz: Igazából ez a gyenge pontja a helynek. Egy fiatal hölgy gondoskodott rólunk, aki egyáltalán nem volt a helyzet magaslatán. Többször kellett kérni dolgokat, ötletszerű volt a kiszolgálás. Egyszer például megjelent és hozott egy adag vadashoz való gombócot. Ugyan mi nem ettünk ilyet, de nem tudta, hogy ki rendelhette, így nekünk adományozta. Ez kedves gesztus lehetett volna, de jobban értékeltem volna, ha nem kenyeret hoz pirítós helyett, és hasonló vidámságok…  

6.    Árak: Csöppet sem olcsó hely, de a minőség és a hangulat bőven megéri az árát.

7.    Értékelés: Ez egy remek hely. Mindenképp érdemes kipróbálni. Legközelebb talán még a főnök úr is meglátogat minket. Biztos, hogy ide még visszatérünk!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 9 pont - Csodálatos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése