2015. április 20., hétfő

MOM Kulturális Központ: Tompos Kátya – Keresztül Európán koncert



Közreműködő: Tompos Kátya, Hrutka Róbert és barátaik

Helyszín: MOM Kulturális Központ – 1124. Budapest, Csörsz u.18.
Dátum: 2015.04.17.

Az első benyomás az, hogy méltatlanul kevesen vannak a nézőtéren. A MOM szépen felújított színházterme méltó környezet ehhez a koncerthez, a reklám azonban kevésnek tűnik, így alig van fél ház. Pedig sajnálhatja, aki lemaradt…

A második benyomás az, hogy Tompos Kátya hangja elképesztő. Ez persze már a CD-ről is kiderült, de élőben kevesen tudnak ilyen erővel és ilyen tisztán énekelni. Igazi színvonalas zene, valódi akusztikus élmény.

A harmadik benyomás, hogy nagy a keveredés. Orosz népdalok, ZAZ slágerek, francia sanzonok, Cseh Tamás dalok, jiddis nóták és egyszerű jazz énekek. Szinte minden dal más stílust képvisel, és mégis: ettől jó az egész. Annyira vegyes a program, hogy semmilyen bőrt nem lehet ráhúzni, és ettől friss és életteli az egész műsor. Kátya hangja elementáris, a zenekar zseniális és az egész produkció remekül van összerakva: hangulatos, erős és szórakoztató.

Az egyetlen hiba, az Kátya viselkedése. Színésznőnek remek, de itt meglátszik, hogy hozzá van szokva az instruáláshoz. Nem igazén tud mit kezdeni a szabadsággal: leül, feláll, topog… Mintha zavarban lenne. Pedig erre semmi az oka. Legyen az bármilyen dal, gyönyörűen van előadva. A zenekar tehetséges ifjú zenészei remekelnek, Hrutka Róbert megint bizonyítja, hogy amihez a nevét adja, az a produkció garantált siker. Hiába, van, akinek a vérében van a zene.

Úgy száll el a koncert, hogy szinte észre sem vesszük az idő múlását. És néha jól esik kicsit leülni, kilépni a szürke hétköznapokból és elengedni magunkat a zene szárnyain egy csodás utazásra. Kátya, köszönjük szépen ezt az estét!

Értékelés: 1 (Agyhalál) - 5 (Emlékezetes!) skálán: 5 pont – Emlékezetes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése