2009. november 12., csütörtök

Calico Jack Étterem és Pub


Cím: H-4026. Debrecen, Bem tér 15.
Asztalfoglalás: (+36) 52-455-999
Honlap: www.calicojackpub.hu
Látogatás: 2009.11.06


1. Külcsín: Debrecenben a nagyerdő felé vezető úton, de még a belvárosi részen található a Calico Jack kapitány egykori hajójából készült étterem. Messziről feltűnő az épület, ami valóban úgy néz ki, mintha a két szomszédos ház közé orral előre beállt volna egy hajó. Igazodik ehhez a teljes design, hiszen a kényelmes kerthelységen keresztülvágni is csak a hajóhídon lehet, így juthatunk be a hajó tatján át az ízek házába… A parkolás ingyenes, de nem feltétlenül egyszerű, mert csak egy sávban lehetséges a forgalmas út mentén.

2. Belbecs: Az épület teljes belső tere igazodik a nagy meséhez. Itt tökéletesen úgy érezhetjük magunkat, mint ama bizonyos hajó gyomrában egykoron. Igazodnak a bútorok, a dekoráció, a világítás, de még az étlap is. A designer remek munkát végzett: nem giccses, de nagyon jó hangulatú az egész hely, tetszik a sok apró hajós kütyü a falakon.

3. Étkek: A választék pazar. Különleges ételek sora vár ránk, ráadásul az étkek nevei is igazodnak a kalóz meséhez. Szerencsére van magyarázat mindenhol. Jópofa és ötletes. Az adagok hatalmasak, az ízek csodálatosak. Hagyományos és extra ételek egyaránt találhatók a választékban, és épp ez okozza az igazi nehézséget: nagyon nehéz választani. Végül a pepperónis-fetás steak mellett döntöttem, isteni volt. Porhanyós hús, harmonikus ízek. Ki kell emelnem a fahéjas tejfölben fuldokló túrógombócokat, amelyek méltóan zárták le a lakomát.

4. Italok: A megszokott nedűk mellett rendkívül széles a koktél és a bor választék, minden fajta ételhez megtaláljuk azt, ami a legjobban illik oda.

5. Szerviz: Profi csapat, udvarias kiszolgálás. Még az est csúcspontján, mikor pedig minden asztalnál ültek, sem kellett sokat várni.

6. Árak: Felső-közép kategóriás árakat találunk, de az ár-érték arány szinte verhetetlen.

7. Értékelés: Remek környezetben, rendkívül udvarias csapattal találkoztunk – ismét, hiszen sok éve járunk már vissza ebbe az étterembe, ahol sosem adják alább és mindig biztosak lehetünk a profi kiszolgálásban. Az egyik legjobb konyha van itt országos viszonylatban, bár tény, hogy nem sokan tudják végig enni az ebédet vagy vacsorát… Érdemes asztalt foglalni, mert a remek hely jól ismert, így szinte mindig teltház van. Megérdemelten! Legyen üzleti ebéd, baráti kajálás vagy randevú, a hely mindenre alkalmas, tiszta szívből ajánlom!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 10 pont – Mennyei!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése