2009. november 19., csütörtök

HB Bajor étterem és söröző


Cím: H-6720. Szeged, Deák Ferenc u. 4.
Asztalfoglalás: (+36) 62-420-934
Látogatás: 2009.11.19.
Honlap: www.hbhetterem.hu

1. Külcsín: A méltán híres Széchenyi tértől egy pár perces sétával, egy kis mellékutcában találjuk meg az egykori sörfőzdét. Parkolni lehet az utcában, de nem olcsó mulatság, hiszen a belvárosi tarifa szerint kell fizetni, ráadásul a jegyet előre az előadó helyeken kell megvenni, utcai automata nincs.

2. Belbecs: Sörözőhöz illő boxok vagy kényelmes asztalok közül választhatunk, a dekoráció igyekszik megidézni az egykori bajor hagyományokat, de igazából nem éreztem semmi különöset. Egy gyors ebédhez kényelmes a hely, a külsőségek pedig nem hagytak bennem maradandó emléket. Biztató, hogy több terem van, így akár rendezvényt is szervezhetünk, biztos nem zavarjuk a törzsközönséget. Nyáron minden bizonnyal kellemes a kerthelység is, ezt most nem teszteltük…

3. Étkek: Közepes választék a jellemző, bár van itt minden. Szeged lévén kötelezőek a halételek, de vannak mindenféle hagyományos állatok, sőt szarvas ételt is láttam az étlapon. Szegedi barátom esküdött a csülök specialitásokra, én pedig hívő ember vagyok, így ezeket teszteltük, és bizony nem bántuk meg. Mind a bakonyi csülök (ez pedig ritka, mert csülköt ritkán készítenek így), mind a fokhagymás specialitás egészen remek volt. Végül ki kell emelnem egy igazi gyöngyszemet: a hagyma saláta frenetikus volt! Ropogós, friss, csípős – egyszerűen mennyei. Az adagok nagyok, a tálalás igényes, igazán jól laktunk.

4. Italok: Eredetileg itt főzték a HB sört, ami igazán remek volt, ezt most nem láttam. Viszont dicséretes választékot találtunk a Zsindelyes pálinkákból, ez biztató. Csupán egy negatívum: szeretném megtudni, ki volt az az idióta, aki a 2 decis üdítőket kitalálta…

5. Szerviz: Csütörtök ebédidőben csak mi voltunk vendége, így aztán nem okozott gondot a gyors és pontos kiszolgálás. Diszkréten udvarias kiszolgálásban volt részünk.

6. Árak: Alsó közép kategóriásak az árak. Az adagok mérete és ízletessége alapján a fővárosban ez a hely biztosan sokkal drágább lenne. 7.000,- Ft-ból ketten (felnőtt férfiak) bőségesen jól laktunk.

7. Értékelés: Jó hely, egy kiadós étkezésre mindenképpen, de minden bizonnyal ideális party helyszín is. Ide érdemes betérni!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 7 pont – Haspárti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése