2009. december 27., vasárnap

Ausztria, Salzburg - Steinlechner Jedermanns Wirtshaus


Cím: Ausztria-5020. Salzburg, Aigner Str. 4/6.
Asztalfoglalás: (+43) 662-633-633
Látogatás: 2009.12.07.
Honlap: www.steinlechnersbg.at


1. Külcsín: Salzburg történelmi Óvárosától pár percre, egy sarokra a Kapucínus hegytől található ez a tipikusan Osztrák étterem. A ház kívülről egyszerű, igazából a belső berendezés az ütős. Mindenesetre nagyon hasznos a saját parkoló, mert a környéken nehezen lehetne megállni.

2. Belbecs: Mint hagyományos népies külsővel megáldott étterem, több részből áll: elöl söröző, hátul pedig több teremből álló étterem. Ez azért remek, mert ha rendezvényt tartunk, akkor tökéletesen külön lehet minket választani, nem zavarunk senkit. A dekoráció dús, de jól átlátható, ahogy az ilyen osztrákos-németes helyeken az lenni szokott. Most karácsonyra készülve azért feszegetjük a határokat, de ez a dolgozóknak sem tetszik egészen (Amerikai giccs… jegyzi meg egyikük.) Ettől még a hely nagyon hangulatos, igazán kellemes a légkör.

3. Étkek: Kellemes a választék, de főleg a hagyományokra épül. De például az általam favorizált rántott hús „Wiener” változata mellett volt vadászos és olaszos verzióban is. Én ez utóbbit próbáltam ki: a prézlibe ez esetben parmezánt és bazsalikomot elegyítenek… Nem mondom, érdekes koncepció volt, de én azért hagyomány párti maradtam. Az étlapon külön rovatban találhatóak a „Heife és Deife” ételek, melyek különösen megterhelik a gyomrot, és bizony nem lódítottak… Végül érdemes kiemelni a desszertek széles választékából a fahéjas cukorba mártott sült almakarikát házi vanília fagylalttal… Egészen költői íz kombináció volt!

4. Italok: Házi kocsma és Ausztria, tehát sör. Helyben készül, világos vagy sötét, esetleg búza. Én a Radler változatnál maradtam, a következő kérdés, hogy Sprite, Fanta esetleg Almdudler verzióban… Ez már valami! Persze üdítők és borok is rendelhetőek. Itt kell megemlíteni, hogy a helyi törvények megengednek némi alkoholfogyasztást, így aztán bevállaltam, és az elfogyasztott Radler ellenére biztonságba megérkeztem a célhoz. Lehet, hogy a zéró tolerancia tényleg túl van lihegve?

5. Szerviz: A csapat csupa mosolygós fiatal lányból áll, akik kellemes népviseletben szolgáltak ki. Már a megjelenésük is felvillanyozott. Minket Eli vett pártfogásába, és azt kell mondanom: a hölgy súrolja a csoda határait! Olyan kedvesen és profin szolgált ki, hogy meg kell emelnem a kalapom: ez a tökéletes vendég orientáció. Mikor például nem akartunk már desszertet fogyasztani, gyorsan elmesélte a választékot, aztán az égre emelte (egyébként gyönyörű) hatalmas kék szemeit és felsóhajtott: „Es ist ein traum…) (Ez álom…) No, mit ragozzam: megrendeltük és igaza volt. Azt hiszem, ha kicsit közelebb lenne csak Eli miatt is törzsvendég lennék!

6. Árak: Felső-közép kategóriás árak, az adagok méretét és minőségét ismerve teljesen rendben van a hely.

7. Értékelés: Ha Mozart városában járunk, mindenképp érdemes betérnünk ide. Finom ételek, kellemes sör, igazi otthon érzetet keltő kiszolgálás… Legyen baráti találkozó vagy üzleti ebéd, ez az ideális hely!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 8 pont - Remek

1 megjegyzés:

  1. Kívülről tényleg nem sejteni, hogy milyen remek hangulat és finom ételek rejlenek a semmitmondó falak túloldalán...

    Garantáltan visszatérek!

    VálaszTörlés