2009. december 22., kedd

Rozmaring Kertvendéglő


Cím: H-1036. Budapest, Árpád fejedelem útja 125.
Asztalfoglalás: (+36-1) 367-1301
Látogatás: 2009.12.19.
Honlap: www.rozmaringkertvendeglo.hu


1. Külcsín: Budán, a rakparton, a Margitsziget közepével egy vonalban található a Rozmaring Vendéglő. Ma már inkább komplexum: több teremből és kerthelységből áll, de még tenisz pálya is tartozik hozzá. De a fő attrakció nyilván az, hogy a Duna partján vagyunk, és ez a látvány bizony egészen egyedivé teszi a helyet. Nem mellékes a hatalmas és ingyenes parkoló kényelme sem.

2. Belbecs: Faházat mintázó belső kialakítás, gerendák és térelválasztók, magyaros motívumok. Van bálterem, meg különszoba de a legjobb, hogy a térelválasztók segítségével egészen el tudjuk magunkat szeparálni a körülöttünk ülőktől.

3. Étkek: Dicséretesen széles a választék. Az adagok nagyok és nagyon jó ízűek, ezt szinte mindenről elmondhatjuk, amit kipróbáltunk. Van minden, de nem egyszerű formában: mesteri kompozíciókkal kényeztetik az ízlelő bimbókat. Ezúttal gulyáslevest kértem, remek volt, a hús szinte olvadt a szájban. Az előételként felszolgált marha nyelv pedig külön említést érdemel… Igaz, a csülök kicsit keményre sikeredett. Egészen remek volt viszont a Gundel palacsinta. Összességében tehát igazán jól laktunk.

4. Italok: Nagyon szép a borok és hazai pálinkák választéka, e mellett természetesen megtalálható a szokásos sör és üdítő szortiment. Hideg tél lévén már az ajtóban friss forralt bort lehetett kóstolni, ez egészen remek ötlet.

5. Szerviz: Fiatal felszolgáló csapat, akik helyesek, kedvesek, de kissé fáradtak is voltak. Nem is csoda, alig pár nappal az Ünnep előtt a folyamatosan tömött hatalmas étteremben gyakorlatilag komoly fizikai teljesítmény a munkájuk. Ennek ellenére precíz és gyors munkát végeztek.

6. Árak: Felső kategóriás étterem, de az adagok mérete és minősége ismeretében az árak teljesen rendben vannak.

7. Értékelés: Nagyon jól éreztük magunkat. Korábban is jártunk már itt, „civilben” is, rendezvénnyel is, mindig bejött a hely. Ideális helyszín üzleti megbeszélésekre vagy baráti étkezésekre egyaránt. A Duna látványával és a házias magyaros ízekkel együtt ideális hely külföldi vendégek számára.

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése