2010. február 2., kedd

Kupidó


Helyszín: Iparművészeti Színház Díszterme - Budapest
Látogatás: 2010.01.31.
Író: Tasnádi István
Rendező: Tasnádi István
Szereplők: Für Anikó, Gazdag Tibor, Csákányi Eszter, Mucsi Zoltán, Katona László, Takács Nóra Diána, Scherer Péter, Budai Zsófia


Először érkezik a swinger klubba egy házaspár. Szabályok ismertetése, gátlások feloldása, aztán már jönnek is a törzsvendégek. De vajon mit keres itt Falk és Cate? Miről szól ez a hely? A különös élvezetek hajhászásáról, a testiség teljes szabadságáról vagy inkább a hatalom egyik búvóhelyéről? Ahogy Oberon fogalmaz: „Hát ide szorultunk barátom…”

Indul az örömszerzés, és lassan lehullanak a leplek. Kiderül, talán mégsem baleset, hogy a fiatalok ma itt vannak. Együtt a csupa-csupa fontos emberrel… És ahogy hat az alkohol, és ki tudja még mi, ahogy eltűnnek a gátlások, lassan megismerjük a résztvevők igazi szándékait, motivációit. Az őrült vigalom mögött megvillannak a drámák és a fájdalmas pillanatok. Mert bár kia akarunk szabadulni, de mégis itt élünk, ebben a világban.

Tasnádi István keményen bírál és nem kímél senkit. Durván és nyersen mondja az arcunkba az igazságot. Amin sokáig röhögünk. Aztán meg néhányszor betalál, és akkor nagyon fáj… Igen, valaki már régen megmondta, hogy kupleráj az egész világ.

A színészek jók. Bár vacsora közben Wiw határozottan állította, hogy cseppet sem kíváncsi Scherrer félmeztelen testére, bizony ez a látvány kísérte végig az esténket. Mert a fiúk egy szál gatyában, a hölgyek kombinéban játszanak, de hiszen mit is viselhetnének egy swinger klubban?! Azt persze látjuk, hogy Für Anikó még ma is csodaszép, és persze Budai Zsófia azért van itt, hogy legalább egy szép testet láthassunk, de mégis: ez az éjszaka a többiekről szól – az átlagosokról, a csúnyákról, azokról, akik vállalják magukat, ahogy vannak.

Remek előadást láthattunk. Jó színészek, jó sztori, remek dialógusok. Aztán sokáig lehet gondolkodni a dolgok mögött rejlő igazságokban. Még mielőtt jön a reggel… A kiábrándító, a csalódást okozó, a fejfájást hozó reggel… Amikor minden ismét a helyére kerül. A helyére…?
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 5 (Emlékezetes!) skálán: 4 pont - Kitűnő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése