2010. március 9., kedd

Matias Étterem és Cukrászda


Cím: H-9021. Győr, Baross Gábor u. 12.
Asztalfoglalás: (+36) 96-550-388
Látogatás: 2010.03.08.
Honlap: www.etterem.hu/9734


1. Külcsín: Győr történelmi belvárosának szinte pont a közepén található a patinás épület. Ebből kifolyólag a parkolás lehetetlen, készüljünk hosszú sétára, az amúgy is jót tesz majd utána… de ne szaladjunk előre.

2. Belbecs: A belső tér több részből áll össze. Elől van a cukrászda: kedves kis asztalokkal, székekkel és rengeteg tükörrel a falon. Ahogy az egy cukiban illik… Középen van egy amolyan egyszerűbb éttermi rész, ahol hét közben 790,- Ft-ért menüt lehet fogyasztani. Hátul és az emeleten pedig található maga az étterem. Fekete vas korlátok, rengeteg arany díszítéssel, a falakon bordó szegélyekkel és szekrényekkel… Picit tán nyomasztóan barokkos a dolog, de végül az összképbe beleillik a túlfűtött dekoráció.

3. Étkek: No, itt lettünk bajban. Annyi az ígéretes étel, hogy szinte lehetetlen választani. Jó a taktika, mert biztos vissza fogunk jönni… Én egy helyi húsleves specialitást választottam, ahol a marha levesben még tejföl, mustár és gomba is van. Viccesen hangzik, de az eredmény nagyon kellemesen pikáns íz. Külön ki kell emelnem a hozzá felszolgált friss magvas zsömlét, mintha egyenesen a kemencéből jött volna! Másodiknak a kapros juhtúróval egybesütött csülköt választottam. Ööööö… Itt nehéz szavakat találni. Az adag hatalmas volt, gyönyörűen díszítve, az ízek teltek és harmonikusak. Volt benne némi paradicsompaprika, erős paprika, meg egy rakás fűszer, de semmi sem durván eltúlozva, az egésznek volt egy csodás végeredménye. Az egyetlen fájdalom az volt, hogy képtelen voltam mind megenni, pedig ilyen gondom aránylag ritkán akad… Sajnos a desszertekre nem maradt bátorságunk.

4. Italok: Dicséretesen széles a választék úgy pálinkákból, mint sörökből és borokból. A ház saját pálinkáját kóstoltuk meg – vörös vilmoskörte – ez jó választás volt…

5. Szerviz: A kiszolgálás remek. Egy fiatal pincér gondoskodott rólunk, jókedvűen, lelkesen és profin. Ismerte az étlapot, bátran ajánlott és érdemes volt hallgatni rá. Kicsit visszaadta a reményt, hogy talán a fiatalok közt is lesznek még profi pincérek… Bár több ilyen szimpatikus fiatallal lehetne találkozni!

6. Árak: Minőséget és mennyiséget tekintve kimondottan rendben vannak az árak. A szokásos vidéki „feeling”-em volt: ez Pesten biztosan 20%-kal drágább lenne.

7.
Értékelés: Nagyon ajánlom a helyet! Kellemes megjelenés, jól lehetett beszélgetni, nem dübörgött idióta zene, az ételek nagyon rendben voltak és a kiszolgálás feltette a koronát minderre. Az egész teljesen rendben volt, részemről épp ezt várom egy vendéglőtől. Biztosan visszatérek!
Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 9 pont - Csodálatos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése