2010. március 20., szombat

Pastrami Kávéház, Étterem


Cím: H-1036. Budapest, Lajos utca 93-99.
Asztalfoglalás: (+36-1) 430-1731
Látogatás: 2010.03.19.
Honlap: www.pastrami.hu


1. Külcsín: Budapest III. kerületében a Lajos utca híres-hírhedt kereszteződésénél található a vadonat új étterem. Egy frissen épített lakópark-szerű ház alsó részében van, az épület maga úgy néz ki, mintha egy frissen felújított gyárépület lenne. A honlap szerint még a bringa út is idehoz, ez igaz is, de az autósok helyzete annál sanyarúbb. Ez az a hely a városban, ahol gyakorlatilag lehetetlen parkolót találni. Ha mégis akad, akkor iszonyú drága, ráadásul egymást érik a közterületes járőrök. A bejutás elé tehát tervezzünk hosszabb sétát.

2. Belbecs: Maga a belső kialakítás kissé furcsa: hatalmas szürke beton falak, emelet magas üvegportálok, belül pedig váltakoznak az ultramodern konyhaberendezések és az élemedett korú bútorok. Mindez persze nem véletlen: a magjelenés fiatal magyar képzőművészek munkája. Faltetoválás, lepusztult gyári feeling és modernitás keveréke mindenhol. Mégis az egész nem egy zavarosan eklektikus hely lesz, a dolgok összeállnak és az eredmény egy nagyon hangulatos modern hely, olyan igazi amerikás látképpel. Ki kell emelni a rengeteg plusz szolgáltatást: itt a betérő kutyának is jut egy tál víz, a gyermekeket játszó sarok várja, míg a kismamákat pelenkázó asztal. Ez dicséretes.

3. Étkek: Az étlap nem túl széles, a választék annál különlegesebb. Reggelire angolos választék, szendvicsek, később pedig különleges ételek várnak ránk. Mivel reggel tértünk be az étterembe, én a forró marhás sült szendvicset választottam, ami egészen különleges élmény volt. De az ígéretes fogások miatt még kénytelenek leszünk visszatérni.

4. Italok: A hagyományos választék mellett igazi különlegességek is vannak. Üdítők között például bio italok egész sora választható, de például remek volt a házi limonádé is. Különösen széles s borok választéka is, így aztán mindenféle ételekhez választhatjuk a pont hozzá illő kísérőt.

5. Szerviz: Az étterem nagyon büszke a csapatára. Ez lerí már a honlapról is. A dolgozók egyenruhája kissé eltér a hagyományostól, mégis elegáns és kellemesen laza egyben. Minket egy fiatal fiú szolgált ki. Korán reggel lévén még nem volt igazán mosolygós, de profin tette a dolgát.

6. Árak: Az árak ezúttal nem alacsonyak, de a kiszolgálás, a környezet és az ételek minősége összhangban vannak. Kora reggeltől késő estig bármikor beülhetünk ide baráti beszélgetésre, egy gyors evésre vagy akár randira, de ezt ne tegyük üres pénztárcával.

7. Értékelés: Amerikás stílus, magyar képzőművészekkel. Érdekes ételek, jó italok – mindez egy nagyon különleges helyen. Érdekes színfoltja a város vendéglátó egységeinek, mindenképpen érdemes meglátogatni!
Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése