2010. május 1., szombat

A titánok harca

(Clash of the Titans)

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai fantasy, 106 perc, 2010

Rendező: Louis Leterrier

Főszereplők: Sam Worthington, Liam Neeson, Mads Mikkelsen, Gemma Arterton, Ralph Fiennes, Alexa Davalos, Danny Huston, Izabella Miko, Polly Walker, Kaya Scodelario

Úgy látszik ismét divatba jött a Görög mitológia. Rövid időn belül ez a második film, mely ebből a mondakörből építkezik… Ami talán nem is baj, hiszen ezeket a meséket az iskolában csak nagyon kutyafuttában vettük át, így épp itt az ideje, hogy elmélyedjünk az ókori mítoszokban.

Valaha volt a Titánok világa, akiktől az Istenek vették át a hatalmat. Csakhogy most őket szorongatják az általuk teremtett emberek, akik szintén a hatalomra törtnek. Ebben a harcban válik vezérré Perszeusz, aki ugyan Zeusz fia, de édesanyja ember. Az ő útja, küzdelmének története ez a film, melyben számos legendás lényt láthatunk viszont és számos ősi mondával ismerkedhetünk meg.

Leterrier rendező profin végzi a dolgát, de munkáját inkább a smink-, és trükk mesterek teljesítménye jellemzi, mint az egyedi megoldások sora. Kellemes zene, jó színészek és nagyon jó számítógépes animációk teszik teljessé az élvezetet. A színészek nem rosszak, de ezúttal senkit nem emelnék ki. Kosztümös filmhez híven jó a körítés, de senkitől sem estem transzba. Ez nem feltétlenül jelent rosszat, egyszerűen jó az egész mezőny.

Kellemes családi jelmezes film, klassz csatákkal, félelmetes lényekkel és közepesen jó színészi teljesítményekkel. Aki az iskolában elbliccelte a görögös órákat, most kellemesen bepótolhat mindent.

Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése