2011. február 3., csütörtök

Gulliver utazásai


(Gulliver’s Travels)

Színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 85 perc, 2010

Rendező: Rob Letterman

Főszereplők: Jack Black, Billy Connolly, Catherine Tate, Emily Blunt, Jason Segel, Amanda Peet, T.J. Miller, Chis O’Dowd, James Corden

Régi mese, új történet. Így summázhatnánk a legújabb Gulliver adaptációt. Sok egyéb jót ugyanis nem tudok róla elmesélni… Rob Letterman talán ötlet hiányában nyúlt a Gulliver ötlethez. Ez még nem lenne baj. Van is néhány kedves ötlet a sztoriban, bár ezek főleg azok a poénok, melyek maivá teszik a filmet, például a Csillagok háborújának, vagy az Avatarnak a felemlegetése. De ettől a film még gyenge marad.

Gulliver egy újság postázójában dolgozik. Ő a tipikus senki, akin mindenki átnéz, és immár 5 éve reménytelenül szerelmes Darcyba, az utazási rovat vezetőjébe. Gyenge kitörési kísérlet a lúzer életből: Gulliver feladatot kap a rovatnál, miszerint fejtse meg a Bermuda háromszög titkát. Hajója aztán viharba kerül és mikor felébred, apró emberek tartják fogva… Először rab lesz, aztán megmentő, majd hős, és közben mindvégig hazudik a kicsiknek. Persze eljő a igazság pillanata…

A rémség oka maga Jack Black. Fantáziátlan, szürke és unalmas. Mint mindig mondhatnánk, mert most is csak ugyanazokat az arcokat és figurákat hozza, mint eddigi filmjeiben. Végig azon gondolkodtam, hogyan lehet főszereplő egy ilyen csapnivalóan unalmas figura, míg meg nem láttam, hogy ő a film producere. Tessék… Amanda Peet gyönyörű, de szegényke nem tudja megmenteni a filmet. Jason Segel vicces, Emily Blunt a butácska hercegnő szerepében remek, és a többiek is kellemesen hozzák a figurát. Black idiótasága azonban mindenkit elnyom.

Nézhető mese, mert mai és van tanulsága, mégsem ajánlom. A 4 pontot is csak azért szavaztam meg, mert egyes poénok tényleg jók. Egyébként dögunalom. Csak önsanyargatóknak.

Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 4 pont - Nézhető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése