2011. március 3., csütörtök

Honnan tudod?


(How Do You Know)

Színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 121 perc, 2010

Rendező: James L. Brooks

Főszereplők: Reese Wiherspoon, Paul Rudd, Owen Wilson, Jack Nicholson, Kathryn Hahn, Shelley Conn, Dean Norris, Mark Linn-Baker, Domenick Lombardozzi

James L. Brooks valaha sokkal jobb napokat látott, igazi kasszasikereket tudhat magáénak, most azonban azt kell mondanom: kicsit megfáradt az egykori dicsfény.

Lisa Jorgenson egykor rendkívül sikeres sportoló volt, most azonban szembe kell néznie a ténnyel: kiöregedett. Szinte megtörik az élete, hol is találhatna megnyugvást, mint egy kapcsolatban. De vajon milyenben? Legyen az Matty a sikeres sportoló, a nők kedvence, aki semmilyen elkötelezettséget nem vállal? Vagy inkább George, a kicsit félnótás ám nagyon is becsületes üzletember, aki épp most döbbent rá, hogy az apja miatt börtönbe fog kerülni egy szövetségi vizsgálat nyomán? Megy a tépelődés… Néha kicsit viccesen, néha hosszas lelkizés útján…

Jellegtelen zene, semmitmondó fényképezés… A színészek hiába remekelnek, mégsem tudják megmenteni a történetet az ellaposodástól. Reese Witherspoont nem tartom olyan bombázónak, ahogy azt mások vélik, most azonban határozottan szép, és nagyon esendő. Igazán jó alakítást nyújt. Owen Wilson kimondottan unom, most is a szokott szépfiús-nyálas egyveleget hozza, azonban ez most illik ide. Paul Rudd remek, mint mindig, sajna nagyon balga a szerepe. Jack Nicholson pedig nem tud rossz lenni.

A sztárparádé ellenére azt kell mondanom, hogy nem sikerült kihozni a sztoriból azt, ami benne van. Egyszer nézhető, de kicsit unalmas történet… Kár érte.

Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 6 pont - Kellemes

1 megjegyzés:

  1. Ez olyan, de olyan, de olyan unalmas másfél óra volt, hogy ihaj. Lehetett volna ebből a történetből, ezekkel a színészekkel akár jót is csinálni - de csak egy vontatott nyöszörgés lett belőle... Kár érte.

    VálaszTörlés