2011. március 20., vasárnap

Rango


Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 107 perc, 2011

Rendező: Gore Verbinski

Főszereplők: Johnny Depp, Isla Fisher, James Ward Byrkit, Bill Nighy – helyett: Rango, Waffles, Babszem, Csörgőkígyó, stb.

Rango egy béna fejű gyík. Aki terráriummal együtt kiesik egy autóból a sivatag közepén, és a való világban találja magát… Túléli a gyilkos madarat, és egy kisváros lakói hősként tisztelik, majd sheriff lesz belőle. Pedig ő csak egy nagy dumás alak, igazi tartalom (és bátorság) nélkül… De aztán a falusiak bizalmából nekiáll, hogy visszaszerezze az ellopott vizet, ami az élet alapja…

Jó kis mese gyermekeknek, tanulságos, bár néhol kicsit gusztustalan és talán pár helyen „tooo much” a gyerekeknek… Végre egy jó kis mese felnőtteknek! Gore Verbinski nagyot alkotott, hosszú idő után végre egy olyan animációs film került a mozikba, amely a felnőtteknek szól, nem csak arról, hogy a gyermeküket kísérő szülők is kényszeredetten vigyorognak az idióta poénokon.

Ez a film nagyon jó. Elképesztőek az alakok, nagyon ülnek a poénok, és igen: a valódi jelentéseket a gyerekek még nem igazán érthetik meg. Jó a zene, és biztosan jók az eredeti hangok is, számunkra kivételesen nagyon jók a szinkron hangok is.

Többet nem is igazán lehet erről mondani. Irány a mozi, ahol nagy röhögések várják a nézőket!

Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése