2011. június 12., vasárnap

Koszorúslányok


(Bridesmaids)

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 125 perc, 2011
Rendező: Paul Feig
Főszereplők: Kristen Wiiig, Maya Rudolph, Melissa McCarthy, Rose Byrne, Ellie Kemper, Jessica St. Clair, Michael Hitchcock, Kali Hawk, Matt Lucas

Annie egy lúzer csajszi, akinek legjobb barátnője férjhez megy és felkéri őt, hogy legyen a koszorúslánya. Csakhogy Annie tényleg lúzer, így az események egyre nagyobb tragédiákká fokozódnak, míg végül a két barátnő össze is veszik. Annie elveszti a állását, a lakását, a pasiját… mi is jöhet még? Jön Megan, az idióta rokon, aki kimondja az élet nagy igazságait, és minden jóra fordul, a vége pedig habosan rózsaszín lesz,ahogy egy amcsi filmnél ez illik is.

Paul Feig láthatóan nem igazán találja meg a vezérfonalat. Ezért lehet, hogy az egyébként jó kis történetet nem sikerül kibontani. Olyan jelenetek, melyek egészen jók lehetnének, sikerül annyira elhúzni, hogy minden átfordul unalmasba. Néha úgy éreztem, hogy a vágó elaludt munka közben, így maradhatott benne egy pár jelenet a filmben. A fényképezés egyébként jó, a zene is kellemes, csak a kevesebb több lenne.

Kristen Wiig idegesítő bénasága sajnos nem fakaszt mosolyra, sokkal inkább idegesítő. May Rudolph szerencsére bájos és remek, mint mindig. Az eddig sok filmben epizodistaként bizonyító Melissa McCarthy azonban remekel az idióta Megan szerepében. Gyakorlatilag ő az egyetlen hiteles figura a filmben… A többiek elmennek. Helyes a fiú, sármos a szerető, buták a lányok… Ahogy az kell. A sztori másik hibája, hogy amerikai vígjátékként kötelezőnek érzik a gusztustalan jeleneteket, kár, pedig nyugodtan meglennénk nélkülük.

Néha úgy éreztem, hogy az egész mű egy anti Sex és New York film, egy nagy paródia, akkor még nem is rossz…  Pedig lehetett volna jobb, erre bizonyíték néhány nagyon jól eltalált jelenet. Ilyen például a rendőrautó előtti bohóckodás, ott mondjuk sikerült egy jót nevetnem. Kár, hogy nem tudták hozni ezt a színvonalat…

Egyszer nézhető könnyed nyári vígjáték. Az unalmas részek átvészelésére érdemes nagy pattogatott kukoricát betárazni…
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 6 pont - Kellemes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése