2011. június 22., szerda

Mosás, vágás, ámítás


(De Vrais Mensonges)

Színes, feliratos, francia romantikus vígjáték, 105 perc, 2010
Rendező: Pierre Salvadori
Főszereplők: Audrey Tautou, Nathalie Baye, Sami Bouajila, Stéphania Lagarde, Judith Chemla, Cécila Boland, Didier Brice, Daniel Duval

Émilie fodrász. A szalonban mindenkire mosolyog, mindenkihez van pár kedves szava, mindenkinek meg tudja oldani az életét. Jean két diplomájával karbantartó a szalonban, és igyekszik magára vonni Émilie figyelmét. Aki azonban azzal van elfoglalva, hogy öregecskén magára maradt édesanyját húzza ki az önsajnálat szakadékából.

Ami még sikerülhetne is, de persze egy francia filmnél ezeket sosem tudjuk megérteni… :o) Az alaphelyzet tehát egy roppant nagy kavarodás, ahogy ezt egy francia vígjátéktól el is várjuk. Még a fényképezés és a semmitmondó zene is elmegy. Nyögve bár, de elmegy.

Azonban a sztori – a jó ötlet ellenére – nagyon gyenge, a megírt dialógusok laposak. Ebből a filmből lehetett volna könnyesre-röhögős vígjáték is, de marad a fáradt sztori, a kicsit unalmas tennivalókkal… Hossza és unalmas beszélgetések, humortalan kirohanások váltják egymást.

Értem én, hogy Tautou kisasszony az Amelie óta keresi az igazán neki való szerepet, de az is tény, hogy egyre gyatrább filmekben tűnik fel. Ez a mostani például végletesen gyenge és unalmas volt.

Kár érte, ez jó film is lehetett volna.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 4 pont - Nézhető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése