2011. július 31., vasárnap

Förtelmes főnökök

(Horrible Bosses)

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 2011
Rendező: Seth Gordon
Főszereplők: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Colin Farrel, Kevin Spacey, Jamie Foxx, John Frances Daley, Lindsay Sloane, Donald Sutherland

Három idióta barát, három különböző sztori, egy közös pont: jobb lenne az élet főnökeik nélkül. Nick egy cégnél dolgozik látástól vakulásig, főnöke Dave Harken egy igazi zsarnok, aki nemcsak dolgoztatja, de terrorizálja is. Dale egy fogorvos asszisztense, azonban Dr. Julie egy igazi nimfomán zsarnok. Egyedül Kurtnek megy jól a sora egy kis vegyipari cégnél, azonban főnöke halála után annak zokni agyú drogos fia veszi át az uralmat. Ekkor a három barát elhatározza, hogy bérgyilkost fogadnak, hogy vége legyen szenvedéseiknek… Innentől bármit mondani a történetről csak poéngyilkosság lenne, azonban elég ennyi is: igazán elszabadul a pokol.

Seth Gordon okos rendező: szerződtetett a filmhez három kellemes komédiás, akik megfelelően idióták a barátok szerepeiben. De ez nem elég, hiszen az igazi zsenialitás abban áll, hogy a zsarnok főnökök szerepeire olyan szupersztárokat szerzett meg, akik máskor mindig a jó szerepeket játszották, s most valamennyien élvezettel lubickolnak a rossz karakterek bőrében. Ez így együtt zseniális húzás volt, az eredmény pedig egy rendkívül szórakoztató film.

Jó a zene, jó a fényképezés, a rendező fő erénye pedig az, hogy minden egyes szereplőnek lehetőséget ad a kibontakozásra. Szép munka!

Jennifer Aniston a szexmániás fogorvosként elképesztően hiteles. Colin Farrel a kábszeres ficsúrként pedig olyan remekül alakít, hogy csak a stáblistáról derül ki, hogy valójában őt láttuk a vásznon. Kevin Spacey pedig remekel a kicsit őrült gyilkos szerepében. Mesteri a játékuk! Jason Bateman, Charley Day és Jason Suedikis pedig remek hármast alakítanak, tényleg olyan az érzésünk, hogy ezek valódi barátok. A mellékszerepekben pedig Jamie Foxx és Donald Sutherland látható, így aztán elképzelhető, hogy ebben a stábban öröm volt a forgatás.

Az eredmény egy remek vígjáték – a poénok tartalma miatt szigorúan felnőtteknek! Nekik azonban garantált a jó szórakozás és a könnyesre röhögés… Igazi csemege pedig az utolsó percekben látható baki parádé… Érdemes megnézni, remek szórakozás az esős nyári délutánon!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése