2011. szeptember 25., vasárnap

Elhurcolva

(Abduction)
Színes, feliratos, amerikai akcióthriller, 110 perc, 2011
Rendező: John Singleton
Főszereplők: Taylor Lautner, Lily Collins, Alfred Molina, Jason Isaacs, Maria Bello, Michael Nyqist, Sigourney Weawer, Antonique Smith

Nathan átlagos tini, aki küzd a szüleivel és a szerelemmel – ahogy azt minden rendes tini teszi. Csakhogy egy este minden megváltozik. Szüleit a szeme láttára meggyilkolják, neki pedig menekülnie kell a barátnőjével. Üldözi a CIA és valami furcsa emberek csoportja, körötte hullanak az emberek, és ő nem tudja, kitől kaphatna segítséget. Az idegtépő rohanás közben kiderül, hogy apja – vagyis akiről azt hitte, hogy az apja – tulajdonképpen kiképzésben részesítette, és az egykor értelmetlennek tűnő ismereteknek most hirtelen hasznát veszi…

John Singleton remek kis krimit rendezett. Pörgős akciófilm, kellő izgalommal keverve. A főszerepeket pedig fiataloknak adta a nagy öregek mellet – így aztán garantált a siker. Jó a fényképezés, jó a zene, az egész film kellő ritmusban zakatol. Épp eléggé ahhoz, hogy ne kezdjünk el gondolkodni néhány túlzáson… Remek munka.

Taylor Lautner az Alkonyat filmek farkasa ezúttal is megmutatja remekül kidolgozott felsőtestét, ez a tini lányoknak már önmagában is elég, de el kell ismerni: a fiú e mellett remek színészi képességekről is tanúbizonyságot tesz. Lily Collins pedig egy igazán tűzről pattant kis tini leány, de máris nagyon jó, pár év múlva igazi akció színésznő lehet. A nagy öregek pedig – Molina, Weawer, Bello és Nyqist – remekül hozzák figuráikat, így méltó játékteret képezve a fiataloknak.

A film fő erénye, hogy kellően izgalmas tud lenni nagyobb vérfürdő nélkül is. Jó ötlet, jó kivitelezés, remek kikapcsolódás, érdemes megnézni!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése