2011. szeptember 25., vasárnap

Barátság extrákkal

(Friends with Benefits)
Színes, magyarul beszélő, amerikai-angol vígjáték, 109 perc, 2011
Rendező: Will Glucks
Főszereplők: Mila Kunis, Justin Timberlake, Patricia Clarkson, Jenna Elfman, Richard Jenkins, Bryan Greenberg, Woody Harrelson, Nolan Gould, Emma Stone

Jamie fejvadász, aki New Yorkba csábítja Dylant. Barátok lesznek, akik őszintén megbeszélik egymással dolgaikat: például azt, hogy hiányzik a sex, de nem hiányoznak a hozzá tartozó érzelmek. Olyan, mint a tenisz… Innen már csak egy lépés, hogy egymásban oldják fel konfliktusaikat. A két érzelmi sérült így aztán furcsán boldog életet él, melyet a külvilág igen nehezen fogad el. Sok vicces kaland és megható történet után persze eljön a nap, amikor szembe kell nézni a valósággal, de a persze semmi sem egyszerű – hiszen emberek vagyunk.

Will Glucks remek munkát végzett. Megfelelően vegyítette a remek sztárok komédiázását, a helyzeti komikumot, de ügyelt arra, hogy szomorúság is legyen a filmben, hiszen ettől lesz élet szaga a dolognak.

Mila Kunis már nagyon megérdemelt egy főszerepet. Keleties szépségénél csak a tehetsége nyilvánvalóbb. Csodaszép, titokzatos, zakkant – épp olyan, mint álmaink asszonya… Justin Timberlake pedig ezúttal valóban színésznek tűnik. A Rossz tanár beli idióta botladozása után itt remekül játssza a szerepét, végre meglátszik valódi tehetsége. Kiemelést érdemel még Patricia Clarkson, aki a furcsa anya szerepében lubickol, annyira idióta, hogy mindenki szívébe belopja magát. Richard Jenkins rövid, de fájdalmas szerepét a nagy igazság kimondásával ellensúlyozzák, ő most is remek. Jenna Elfman rövid epizodistaként is remek. Egy rövidke jelenet erejéig feltűnik Emma Stone is – hogy lehetett az ő megjelenését egy ilyen szörnyű szinkronnal elrontani???

Mikor ezt a filmet taglaljuk, óhatatlan, hogy megemlékezzünk a kb fél éve játszott Natalie Portman féle Csak szexre kellesz című sztoriról. A történet alapvetően megegyezik, mégis zongorázni lehet a különbséget. Míg abban Ashton Kutcher bénázott, itt Timberlake remekül játszik. Míg az egy felszínes kis valami volt különösebb átgondolás nélkül, ez egy jól felépített sztori, remek tanulsággal és jól kitalált részletekkel. Míg ott Portman – aki egyébként remek drámai színésznő – láthatóan nem tudott mit kezdeni a szereppel, itt Mila Kunis minden percben tündököl. A mérleg tehát egyértelmű…

Remek családi kikapcsolódás, tele valódi poénokkal és nagy igazságokkal. Igazán jó kikapcsolódás, érdemes megnézni!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése