2011. szeptember 3., szombat

Őrült, dilis, szerelem.

(Crazy, Stupid, Love)
Színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 118 perc, 2011

Rendező: John Requa, Glenn Ficarra

Főszereplők: Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling, Emma Stone, Marisa Tomei, Kevin Bacon, Liza Lapira, Joey King, Analeigh Tipton, Jonah Bobo

A vígjátékok felhozatala az utóbbi időben nagyon jó, ez a mozi pedig újabb értékes darabja lesz a gyűjteménynek… Cal és Emily házassága megromlott, vagy inkább csak elfáradt a hosszú együtt töltött évek alatt. Emily válni akar, Cal pedig új életet kezd, csakhogy ez nem is olyan egyszerű, hiszen még mindig a nagy őt szereti… Innentől poén gyilkosság lenne bármit elárulni a történetről. Legyen elég annyi, hogy van itt minden: szerelmes tini, döglesztő szép fiú, humoros barátnő, korlátolt szomszédok… És persze kavarognak az események, gyarapodnak a félreértések, ahogy az egy rendes vígjátékban illik is. Sőt, a végére még tartogat a sztori egy igazán nagy csavart, ami kellően megborsozza a sztorit… A többi meglepetés, tessék megnézni.

Fogalmam sincs, hogy lehet egy filmet ketten rendezni, de a Requa-Ficarra páros remek munkát végzett. Sok-sok remek szereplőt gyűjtöttek egybe és engedték őket játszani… Ez be is vált! Remek a fényképezés, helyenként lírai szépségűek a képek, és szuper dögös s zene.

De a siker titka a remek szereplő gárda. Steve Carell nekem túl nyálas, igazán nem tartom nagyra, itt is a szokásos idegtépő figurát hozza, szerencsére a többiek feledtetik az ő gyenge teljesítményét… Julianne Moore ismét az öregedő háziasszony szerepében tündököl… Tündököl mondom, mert ő bizony egyre szebb és egyre jobb, ahogy múlnak az évek. Ryan Gosling eddig csupa drámai szerepben alakított, most megmutatja,hogy remek komikus is egyben. Nem mellékesen remekül kidolgozott felsőtestét épp eleget mutogatja ahhoz, hogy a hölgyek szeme könnybe lábadjon a nézőtéren… De ez így igazságos, mert a fiúknak pedig ott van Emma Stone. A briliáns szépségű ifjú színésznő arcának mimikájáról tanulmányt lehetne írni. Szemei miatt pedig egész nap tudnék a vászon előtt ülni… Aztán szót kell ejteni a gyerekekről is. Analeigh Tipton bájos kamaszlány, de már most is megcsillantja tehetségét, nagyon tetszett a szerelmes tini lány karakterében. Jonah Bobo pedig remek kis kölyök, aki valóban elhiteti velünk, hogy a sok dilis felnőtt között egy gyerek az egyetlen értelmes ember… Ráadásként pedig a mellékszerepekben is remek színészeket láthatunk. Marisa Tomei a filmvilág egyik legsokoldalúbb epizodistája, ezúttal is fantasztikus jó a kicsit hibbant tanárnő szerepében. Kevin Bacon ezúttal nem kap sok lehetőséget, de feladatát szokásos eleganciájával oldja meg…

Remek vígjáték, tele zseniális poénokkal és kiváló alakításokkal. Csupa olyan figurával, akik mellettünk is lakhatnának… Remek kikapcsolódás, érdemes megnézni!

Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése