2011. október 30., vasárnap

Lopott idő


(In Time)
Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi, 101 perc, 201
Rendező: Andrew Niccol
Főszereplők: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Olivia Wilde, Alex Pettyfer, Johney Galecki, Matt Bomer, Elena Satine

Az élet és halál misztériumai eltűnnek egy olyan világban, ahol csak az idő számít. Hőseink világa pedig egy ilyen: születésekor mindenki 25 évet kap, ekkor megáll az öregedés, és kap még egy évet. Amit aztán növelhet, vagy csökkenthet. Mert az egyetlen törvényes fizetőeszköz az idő.

Will Salas szó szerint napról napra él. Aztán egyszer megment egy gazdag embert, aki megajándékozza és évszázaddal, így Will betekinthet egy másik világba: a gazdagok, az időmilliomosok furcsán steril életébe. Itt ismerkedik meg egy hihetetlenül gazdag lánnyal, és Sylvia a társa lesz a gazdagok elleni küzdelemben…

Andrew Niccol rendező egy sikerkönyvet választott filmje alapjául. Ez jó. Meg jó a fényképezés és a zene is. Mégis a teljes film esetében elmarad a katarzis élmény. Kicsit furcsa a jövő megjelenítése, valahogy rideg és személytelen. Ez illene is a történethez, de mégis hiányérzetem van.

Talán a szereplők. Ismét Justin Timberlake a főszereplő, az idén már vagy negyedik alkalommal. Az ő esetében azt kell mondanom, hogy egészen ügyes. Mindenesetre látszik rajta a fejlődés. Ugyanez sajnos nem mondható el a partneréről. Amanda Seyfried a Mamma Miában aranyos kislány volt, azóta azonban minden filmben egyre gyengébb. Most odáig fajul a dolog, hogy szinte botrányos, amit művel. Üres, tehetségtelen, azon kívül, hogy kétségtelenül hatalmas szemeivel bámul, igazából nem mutat semmit. Ráadásul szerintem kimondottan ló feje van. Nem tudom, ki találta alkalmasnak erre a szerepre… Cillian Murphy remek ellenpólus az időzsaru szerepében, ő most is nagyon jó. Akár a többi mellékszereplő, akik mind rendesen hozzák a figurájukat.

Összességében az ötlet nagyon jó, a megvalósítás azonban nagyon közepes lett. Ennél sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a sztoriból… Az eredmény kicsit unalmas… Kár érte.
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 6 pont - Kellemes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése