2011. november 27., vasárnap

Dallas kutak - Étterem, benzinkút és shop


Cím: H-1101. Száva u. 5-7.
Asztalfoglalás: (+36) 70/779-6520
Látogatás: 2011.11.25.
Honlap: www.dallaskutak.info

1.    Külcsín: Egy lerobbant gyártelep udvarán van a benzinkút, ami épp olyan, mint a többi hazai töltő állomás. Viszonylag szegényes. Azonban az étterem már egész más tészta: teljes egészében úgy néz ki, mint az eredeti amerikai. Sötétben különösen jól mutatnak a hatalmas neon hirdetések… Viszont határozottan ki kell emelni, hogy a parkolás a hatalmas udvaron remekül meg van oldva.

2.    Belbecs: A belső aztán végképp az amerikai stílust idézi. Mindene egyes tárgy, dekorációs elem – pedig van belőlük rengeteg – az eredeti amerikai világot idézi. Reklámok, régebbi Coca-cola üvegek és számos más ínyencség tarkítja a rendkívül színpompás világot!

3.   Étkek: Külön reggelis étlap van, csodás finomságokkal, mint például a bundás kenyér… Aztán a rendes étlapon megint csak amerikai fogások köszönnek ránk: hamburgerek, hot-dogok, de vannak itt bőséggel hagyományos csirke és steak ételek is. Hossza válogatás után én a Ray Krebbes Burgert kóstoltam meg. Ez tartalmaz 30 dkg marha húst (kívánság szerinti mértékben sütve), cheddar sajtot, rántott mozarellát, pepperonit, uborkát, hagymát, paradicsomot, BBQ szószt és rántott hagyma karikát… Mindez körítve steak burgonyával és egy hihetetlenül finom cheddar sajt szósszal… Mit mondhatnék? Remek volt! Levezetésnek az igen szép desszert választéknál is az amerikai ízeknél maradtunk, juhar szirupos csúsztatott palacsintát ettem… És egyszerűen remek volt. Az amerikai ízek kedvelőinek ez a hely nagyon be fog jönni, garantálom!

4.    Italok: A szokványos üdítő és alkoholos italok választéka mellett van rengeteg féle tea és egyéb italok is. De inkább emeljük ki a különlegességeket: Timi barátom Dr.Peppert ivott, és boldogan lelkendezett, hogy ez eredeti amerikai, mert nincs rajta valami európaiasító jelzés… Kriszta pedig megkóstolta az igazi amerikai gyömbér sört, ami ugye csak a nevében sör, mert nem tartalmaz alkoholt. Peti közben egy mogyorós forró csokitól lett nagyon lelkes… Remek, hogy az italok között is ilyen szép a választék! 


5.   Szerviz: Tekintve, hogy az étterem non-stop működik, nem irigylem a dolgozókat. Mi péntek későn este tértünk be színház utáni vacsira, de akkor is teljesen tele volt az étterem. Ennek ellenére a kiszolgáló hölgy hihetetlenül kedves és gyors volt. Bátran lehetett támaszkodni a javaslataira, és érdekelte is, hogy bejött-e, amit ajánlott. Kifelé menet a 10%-nál nagyobb borravalót adó vendégek számára kongatnak egy nagy haranggal és a teljes személyzet hangos köszönjük-kel búcsúzik a vendégtől. Ferike igazi úr volt, de azt kérte, neki nagyot harangozzanak, mire a kislány eltűnt, és egy perc múlva még a szakácsok is zengtek a köszönő kórusban! Na, ezt nevezem figyelemnek! Ide egész biztosan visszatérünk!

6.    Árak: Bár első látásra az árak cseppet sem olcsóak, összességében a számlán meglepődtünk, hogy csak annyi volt. Közép áras a hely, de a kapott minőség bőven megéri!

7.   Értékelés: Ez egy olyan remek hely, ahová nemcsak a felszolgáló kislány igen szép, ám nagyon kedves mosolya miatt fogunk visszajönni, hanem a teljes élményért és a különleges ízekért! Nagyon jól éreztük magunkat!

Értékelés: 1 (Borzalom) - 10 (Mennyei!) skálán: 9 pont - Csodálatos

2 megjegyzés:

  1. Az egy órával korábban megrendelt menü 3. fogása után érdeklődve (jókora várakozás után), azt mondták: elfogyott! Persze a bocsánatkérés is elmaradt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokat javult a menü és a kiszolgálás is.
      Tegyél minket újra próbára kedves Névtelen!

      Dallas Étterem.

      Törlés