2011. november 27., vasárnap

Válogatott gyilkosok


(Killer Elite)
Színes, feliratos, amerikai-ausztrál akcióthriller, 100 perc, 2011
Rendező: Gary McKendry
Főszereplők: Jason Statham, Robert De Niro, Clive Owen, Adewale Akkinnuoye-Agbaje, Yvonne Strahovski, Dominic Purcell, Grant Bowler, Ben Mendelsohn

Az egészben az a legfélelmetesebb, hogy megjelenik a rettegett felirat: Igaz történet alapján…

Danny Bryce és barátja Hunter bérgyilkosok. Méghozzá igen jók a szakmában. De Danny egy akció során besokall és kiszáll a szakmából, hogy emberi életet áljen. Csakhogy egy év múlva hívást kap: Huntert egy elvégzetlen munka miatt elfogták, tőle függ az élete. Így Danny visszatér. A megbízó egy Ománi sejk, akit a különös polgárháború alatt elűztek otthonából. Három fiát három angol SAS kommandós ölte meg, most rajtuk kell bosszút állni. Csakhogy az SAS a világ egyik legjobb kommandója, akik a szolgálat után is összetartanak, így nem olyan könnyű a feladat. Közben bonyolódik a helyzet, egyre többen vesznek részt a játékban, az indokok elmosódnak, hamarosan már nem lehet tudni, ki is igazán a jó és a rossz fiú a történetben. Mígnem kiderül, hogy megint mindent a mocskos politika irányít…

Gary McKendre rendező őrült tempót diktál, remek akciójelenetekből és erős karakterekből építkezik, nem igazén hagy időt a gondolkodásra. Remek a fényképezés és a zene, az akció jelenetek megalkotói pedig különdíjat érdemelnek.

Jason Statham zseniális, mint mindig. Vérprofi, aki most már menekülni akar. Ez a karakter rá lett kitalálva. Ki tudja, hányadik akció filmje ez, de még most is elbűvöl! Robert De Niro a kiöregedett egykori gyilkos szerepében zseniális, mint mindig. Az igazén nagy teljesítményt Clive Owen hozza, a titkos társaság katonai végrehajtójaként, akikről igazából ki sem derül, hogy a jó, vagy a rossz oldalon játszanak. Kiváló színész, aki ebben a szerepben is maradandót alkot. Az összes többi szereplő pedig mind remekül hozza a szükséges karaktert.

Igazán pörgős, nagyon durva film. Alatta nem sok idő van gondolkodni, de utána garantáltan sokáig fogunk merengeni a látottakon… Dübörgő akciófilm, igen kemény kivitelben! Remek munka!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése