2011. november 13., vasárnap

Halhatatlanok


(Immortals)
Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm, 110 perc, 2011
Rendező: Tarsem Singh
Főszereplők: Henry Cavill, Mickey Rourke, Luke Evans, Isabel Lucas, Freida Pinto, Kellan Lutz, John Hurt, Joseph Morgan

Megint egy kosztümös film, amely a Görög mitológiából választ témát. Azaz inkább csak neveket, figurákat válogat, mert jelen szereplők igazi szerepe teljesen más volt. De a valós figurák képzelt története itt épp elég ahhoz, hogy egy jó kis film kerekedjék a végére.

Valamikor az Istenek háborúztak egymással. A győztesek költöztek az Olümposzra és váltak istenekké, míg a vesztesek bebörtönözve élnek. Heraklion királya, a félelmetes Hyperion azonban úgy dönt, seregével elfoglalja egész Hellászt, majd letaszítja az isteneket trónjukról, és egyedül uralkodik majd a világon… Útjukat pusztítás kíséri, senkit és semmit nem tisztelnek. Mígnem egy ember, akit titokban az istenek is támogatnak, egy Thézeusz nevű kőfaragó néhány baráttal és egy szűz papnővel elhatározzák, hogy megállítják a pusztítást…

Tarsem Singh műve igazán nagyszabású mozi lett. Rengeteg szereplő, nagyon jó fényképezés, sokszor elnagyolt homályos képekkel, melyek hatása 3D-ban valóban zseniális. A díszlet és a jelmezek fantasztikusak, ilyen látványos képi elemekkel tűzdelt kalandfilmet nem nagyon látni. A történet igazából nem túl bonyolult, de a látvány és a harci jelenetek mindenért kárpótolnak. Bár azt meg kell jegyezni, hogy a csata jelenetek sokszor igencsak brutálisra sikeredtek. Ezt a filmet valóban csak 18 éven felülieknek szabd megnézni!

A másik erős tartópillér pedig a remek színész csapat. Henry Cavill Thézeusz szerepében nem sokat játszik, de remekül kidolgozott teste valószínűleg sok hölgynek okoz szép estét. Cserébe az urak megkapják Freida Pintot a papnő szerepében, akinek egzotikus szépsége továbbra is lenyűgöző! Aztán van egy csomó remek színész az istenek és az emberek szerepeiben, sorban remekül hozzák a figuráikat! De aki igazából dicshimnuszt érdemel, az bizony a jó öreg Mickey Rourke, aki öregen, megfáradtan is zseniális, a megcsömörlött gonosz szerepében valóban ördögi! Bizony Rourke bácsi időskori szerepeiben egyre emlékezetesebb alakításokat látunk!

Egyszóval adott egy kosztümös kalandfilm, van egy csomó jó szereplő, egy közepesen gyenge sztori, egy frenetikus látványvilág és egy csomó igen durva, ám rendkívül látványos csata jelenet. Az utolsó képsor pedig kellemesen felvillantja a folytatás lehetőségét… Remek film, csak felnőtteknek!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

1 megjegyzés:

  1. Ehez a filmhez hozza kell szolnom, ne hargudj. Mivel ez nem egyszeruen osszeollozott mese, hanem egy igencsak neves kepregenyadaptacio ugy is kell ra tekintenie. Ezaltal valik a film maris teljesen massa. Kepi vilaga huen hozza a kepregeny gyokereit. Mint minden kepregenyadaptacio ez is a kepi vilagra osszpontosit, de ahogy irtad azert Mickey bacsi rendkivuli alakitast nyujt. Mindezekkel egyutt nezve a filmet szerintem az ev egyik legnagyobb alkotasat kapjuk.

    VálaszTörlés