2011. december 18., vasárnap

Éjféli Kiáltás Gospel 5 éves jubileumi koncert

Közreműködő: Éjféli Kiáltás Gospel Kórus
Helyszín: Versailles Rendezvényterem - Budapest
Dátum: 2011.12.17.

Öt éves az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus. Ezt az alkalmat stílusosan egy remek koncerttel ünnepelték meg. Kimondottan szép gesztus, mikor az ünnepelt ad ajándékot az ünneplőknek…

A megközelítés nehézkes, mert a környéken szinte lehetetlen parkolni, de egy hosszabb séta még jól is esik a kellemes téli estén. Az épülethez érve csak a második emeletre kell felmászni, és máris bent vagyunk a színházteremben. Feldíszített fenyő adja az ünnepi hangulatot, más dekoráció nincs, csupán az együttest láthatjuk, amint félkörben állnak a színpadon.

Élő zenekar kíséri a dalokat: zongora, ütősök, gitár és trombita. Tehetséges fiatal zenészek játszanak. A karmester pörög, a kórus pedig szépen belelendül. Jézust dicsőítő dalokat adnak elő több nyelven. Egy-egy dal erejéig szólót énekelnek a legjobb énekesek.

Időnként megáll az ének, hogy a műsorvezető elmondhassa információit. Ezzel nekem két bajom volt: az egyik, hogy a hölgy nem mutatkozott be, nem mondta el, milyen minőségben áll a színpadon. Nyilván családias a rendezvény, de szerintem ez mégis hiányzott. A másik bajom, hogy bár nagyon szép nyelvezettel, úgymond ékesen beszélt, de tette mindezt papírok felolvasásával. Valahogy jobban szeretem az élő konferálást – ami nyilván nem azt jelenti, hogy nem írták meg előre a szöveget, csak kicsit másképp hat az egész. De ez nem vett el a produkció erejéből.

Jézus és Karácsony, egyik vidám ének következett a másik után. Majd az Oh, Happy Day című dal elhangzása után rövid prédikáció következett, melyből az ünnep előestéjén megismerhettük létünk nagy kérdéseit. Az atya megkérdezte a Kórus tagjait, vajon melyik volt életük legszebb napja. A válaszokat négy csoportra osztotta, de a végkövetkeztetés mindig ugyanaz lett: életünk legemlékezetesebb pillanatai a Nagy Találkozásokhoz kötődnek. Társsal, testvérrel, szülővel, gyermekkel, vagy éppen Istennel. Igazán szép és felemelő Adventi üzenet volt.

Eztán következett a második felvonás. Újabb sikerek és slágerek, sőt láthattunk egy kis filmet is ez együttes elmúlt 5 esztendejének legemlékezetesebb pillanataiból. Majd egy ponton a kórushoz csatlakoztak az egykori tagok is, és a jelentősen felduzzadt formációja együtt énekelte el a legnépszerűbb dalokat. A műsor végén köszönetet mondtak a számos közreműködőnek, akik segítettek a remek kis koncert megszervezésében, illetve a nagy számú támogatónak, akiknek köszönhető a csapat életben maradása.

Végül az előtérben álló fogadás következett, az Együttes vendégül látta a közönséget, süteményeket és üdítőket lehetett fogyasztani. Igazán kellemes gesztus volt.

Tehetséges és lelkes fiatalok, ünnepi hangulat, zene… Ez pont elég a sikerhez… A kifelé kapott ajándék mézeskalács szívet pedig nem eszem meg, elteszem emlékbe!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 5 (Emlékezetes!) skálán: 4 pont - Kitűnő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése