2012. február 25., szombat

Mindenki szereti a bálnákat

(Big Miracle)
Színes, feliratos, amerikai romantikus dráma, 107 perc, 2012
Rendező: Ken Kwapis
Főszereplők: Drew Barrymore, John Krasinski, Kristen Bell, Stephen Root, Dermot Mulroney, Ted Danson, Vinessa Shaw

Adam Carlson fiatal TV riporter, aki Alaszkában ragadt egy éve és onnan küldi kissé unalmas riportjait. Épp egy anyagot forgat, amikor hirtelen komoly felfedezést tesz: három bálna beszorult a lassan befagyó jég alá, sorsuk reménytelen, hiszen több száz mérföldet kéne úszni a nyílt tengerig… A szerencsés riportot felkapja egy országos Tv csatorna, a bálnák híresek lesznek és egy rakás ember ömlik Alaszkába… Lassan kibontakozik egy nemzeti akció, melyben segítenek a helyi eszkimók, a Nemzeti Gárda, sőt később maga az Elnök is buzdítja a mentő akció résztvevőit. A mentést Adam korábbi barátnője a Greenpeace-es Rachel vezeti, akinek nehéz megfelelni. Segíti a korábban utalt olaj milliomos, itt vannak az elnök emberei, sőt megjelenik egy orosz jégtörő is.

A film az 1988-as történetet meséli el, melyben valóban hatalmas összefogással sikerült megmenteni 2 bálna életét. Talán kicsit patetikus a történet, de a szereplők valóságosak.

Ehhez képest Ken Kvapis rendező kellemesen szórakoztató filmet csinált. Néha olyan az érzésünk, mintha egy rajzfilmet látnánk, de a film végén megjelennek az eredeti szereplők és tudósítások, így a mese valósággá válik… Kellemes zene, jó fényképezés, az egész rendben van.

Jók a szereplők is. Drew Barrymore valóban kiállhatatlan, még ha jó ügyért harcol is. John Krasinski feje épp olyan, mintha egy rajzfilmből lépett volna ki. Kellemes meglepetés Kristen Bell, aki ezúttal egy buta liba mellékszerepében ügyeskedik. A többiek pedig mind nagyon jól hozzák figuráikat.

Az egész film jó, kár, hogy nem szinkronizálták. A moziba beülő sok-sok kisgyermek vélhetően jobban élvezte volna…  
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 7 pont – Nagyon jó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése