2012. március 11., vasárnap

Védhetetlen

(Safe House)
Színes, feliratos, amerikai-dél-afrikai akciófilm, 120 perc, 2012
Rendező: Daniel Espinosa
Főszereplők: Ryan Reynolds, Denzel Washington, Vera Farmiga, Sebastian Roché, Brendan Gleeson, Robert Patrick, Sam Shepard, Nora Arnezeder, Rubén Blades, Liam Cunningham, Fares Fares

Matt Weston CIA ügynök. Komoly feladata, hogy egy éve őriz egy védett házat Dél-Afrikában. Egyetlen ellensége az unalom. Egy napon aztán megtelik élettel a ház: ügynökök egy csoportja ide szállítja a hírhedt ex-ügynököt Tobin Frostot. Elkezdődik a vallatás, valamit nagyon akarnak az ex zsarutól. Csakhogy hirtelen fegyveresek egy csoportja tör a védett objektumra, és az ügynökök sorban hullanak el. Matt az egyetlen, aki meg tud szökni, magával hurcolva a foglyot. Ekkor kezdődik az eszement hajsza: üldözi őket a CIA, akik árulónak hiszik Mattet, üldözi őket a rejtélyes fegyveresek hada és igazából már senkiről sem lehet tudni, hogy ki mit és miért tesz…

Daniel Espinoza egy igen kemény, ám remekül pörgős akció filmet rakott össze. Kicsit játszanak a remek színészek, aztán folyik a vérontás – no igen, kiskorúaknak nem ajánlott a megtekintése!

Dögös a zene, kissé kaotikus a fényképezés, de minden nem tompítja a vásznon tomboló erőszakot. No igen, egy ilyen világban élünk.

Ryan Reynolds az utóbbi időkben bevállalt sok furcsa szerep után végre egy igazán kemény akció filmben mutatja meg tudását. Nem is lenne baj ezzel, csak hát előélete miatt nekem nem igazán hiteles a dolog… Denzel Washington azonban remek, mint mindig. Bár sokáig nem tudjuk eldönteni, hogy pozitív, vagy negatív hős, játéka mégis tökéletes. Úgy szintén igen jó Vera Farmiga és Brendan Gleeson, aki ezúttal cseppet sem vicces karakterben alakít remekül.

Összességében egy rendkívül kemény, nagyon pörgős, igazán remek akciófilmet játszunk, érdemes megnézni!
Értékelés: 1 (Agyhalál) - 10 (Csoda!) skálán: 8 pont - Remek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése